4 Temmuz 2011 Pazartesi

PALANDÖKEN, 'TAKSİ, DOLMUŞ ŞOFÖRÜNE PRİM TEŞVİKİ

PALANDÖKEN, 'TAKSİ, DOLMUŞ ŞOFÖRÜNE PRİM TEŞVİKİ'

Şehir içi taksi, dolmuş ve benzeri araçlarda ay içinde 10 günden az çalışan şoförlerin 18 gün üzerinden prim ödeyeceğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Bu düzenleme ile şehir içinde çalışan şoförlere ayda 108 TL'lik bir avantaj sağlanmıştır.' dedi.

Konuyla ilgili yönetmeliğin geçen hafta Resmi Gazetede yayımlandığını belirten Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada 'Ay içinde 10 günden az süreyle çalışan şoförlerimiz, araç sahipleri ile aralarında sözleşme yapacaklar ve dolduracakları işe giriş bildirgesini araç sahibine ve araç sahibinin üyesi olduğu meslek odasına onaylattıktan sonra SGK'ya vereceklerdir. Bu şekilde sigortalılıkları başlamış olacak.' dedi.

Uygulamayla beraber özellikle büyük şehirlerdeki şoförlerimiz sosyal güvenliğe kavuşacaklarını ifade eden Palandöken, 'Bu teşvikle hem şoförlerimiz hem devletimiz kazanacak. Ayrıca, şoförlerimizin aileleri de sağlık hizmetine kavuşmuş olacak. Onun için bu tür teşvikleri çok önemsiyor ve destekliyoruz.' şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder