12 Kasım 2010 Cuma

Seydiköylüler de artık dernekleşti..


Seydiköylüler de artık dernekleşti..


12/Kasım/2010, 15:31




Ercan Çokbankir, Neriman Balcı Türkeri, Günay Tatar, Süleyman Beyen, Cem Koç, Hakan Süvari, Fatma Keçikçi bir araya gelerek Seydiköylüler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurdu. Derneğin ilk üyesi Belediye Başkanı Şenol oldu.

Kuruluşu Aydınoğulları Beyliği ve Selçuklu’ya kadar dayanan Seydiköy ilçe 1992 yılında ilçe olduktan sonra Gaziemir adını alan İzmir’in bu önemli yerleşim merkezinin ilk sakinleri bir çatı altında bir araya gelmek adına dernekleştiler. Mübadele sonrası Selanik ve civarında oturan Türkler her türlü mal varlıklarını geride bırakarak Türkiye’ye ve Seydiköy’e yerleşirken, Seydiköy’de oturan Rumlar’da Türklerin geride bıraktıkları yerlere yerleşmişlerdi..
Yunanistan’a göçen Seydiköylü Rumlar Anadolu’da edindikleri kültürlerini kurdukları ve adını da Seydiköy olarak koydukları Dernek ile halen sürdürmekteler.. Gaziemir’de de benzer bir dernekte Ercan Çokbankir, Neriman Balcı Türkeri, Günay Tatar, Süleyman Beyen, Cem Koç, Hakan Süvari, Fatma Keçikçi önderliğinde hayata geçirerek, adını da Seydiköylüler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak belirlediler. Altı ay sonra genel kurula gidecek Seydiköylüler Derneği’nin ilk üyeleri de Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eşi ve aynı zamanda Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol ve Yüksel Demirsoy oldu. Derneğin geçici kurucu başkanlığına getirilen Ercan Çokbankir amaçlarının Seydiköy’ün kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade ederek “Evet biz öncü olarak böyle bir dernek kurduk. Adı her ne kadar Seydiköylüler olsa da burada yaşayan ve buraya gönül veren herkes derneğimize üye olabilecek” dedi.

Seydiköylüler Derneği’ne üye olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol derneğin tün Gaziemirlilere ve buralara gönül vermiş herkese açık olmasının önemli olduğuna işaret etti. Şenol her türlü dernekleşme faaliyetine büyük önem verdiğini ifade ederken espri yapmayı da ihmal etmedi; “Bizzat üyesi olduğum dernek sayısı 9 oldu. Bu da en gelişmiş Avrupa Ülkeleri’nde bir kişinin üye olduğu dernek sayısından da fazla..”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder