19 Mart 2012 Pazartesi

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Kapsamında Verilmesi Planlanan Hijyen Eğitimi Kursu

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Kapsamında Verilmesi Planlanan Hijyen Eğitimi Kursu
Genelgenin orjinal görüntüsü için tıklayınız.

Bilindiği üzere, “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ” 4 Ocak 2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.
            Söz konusu tebliğin EK-2’nin 10.maddesinde “Bu Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar. Bu Tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; ilgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar.” hükmüne yer verilmiştir.
            Bu kapsamda; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 25/01/2012 tarihinde Hijyen eğitimi kursu düzenlenmesine ilişkin bir protokol yapılmıştır.
            Protokol sonucunda Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından tüm birliklere bir yazı gönderilmiştir.
            Birliklerimize gönderilen yazı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması Konfederasyonumuzca uygun bulunmuştur.
            Sözü edilen yazıda; düzenlenecek kursun ekmek teknolojisi, gıda mevzuatı, ekmek üretim, dağıtım ve satışındaki hijyen konularından oluşacağı, bu sektörde faaliyet gösteren işyerlerindeki kişilerin 29/02/2012 tarihine kadar Federasyonlarının Türkiye Halkbankası 16000015 nolu hesabına kişi başına 145,00 TL. yatırarak eğitim için müracaatta bulunmaları istenmiştir.
Konfederasyonumuzca adı geçen Federasyona 22/02/2012 tarihli ve 365 sayılı bir yazı gönderilerek, Hijyen eğitimi kurs ücreti olarak 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununun 61’inci maddesinin (e) bendinde belirtilen ve 2011/98 sayılı genelgemiz ile teşkilatımıza duyurulan ücretlerin dışında ücret  alınmaması istenmiştir.
Bu nedenle, adı geçen federasyon tarafından belirlenen hijyen eğitimi kurs ücreti, 5362 sayılı Kanun hükümlerine uygun bulunmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder