18 Mart 2011 Cuma

6111 Sayılı Yasa İle İlgili Bilgilendirmeler...

6111 Sayılı Yasa İle İlgili Bilgilendirmeler...
Erkan ÇOBAN / 18 Mart 2011 / 01.55 / Gaziemir
6111 Sayılı Yasa İle Sosyal Güvenlik Kurum Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması


6111 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Ve Diğer Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile ilgili bilgilendirme toplantısı 18 Mart 2011 Cuma günü İzmir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde yapıldı. İESOB’a bağlı odaların başkan,yönetim kurulu ve genel sekreterlerinin katıldığı toplantıda İzmir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı , SGK İzmir İl Müdürü ve İzmir Vergi Dairesi Müdürü açılışta kısa bir konuşma yaptılar.

SGK İzmir İl Müdür Yardımcısı Murat SAYGI, yapılandırma kapsamına alınan kurum alacakları konusunda katılımcıları bilgilendirici bir slayt gösterisi sundu. Kurum Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması için son başvuru tarihinin 02 Mayıs 2011 oldıuğunu belirten SAYGI, Yapılandırma ile ilgili başvuru formuna http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/Anasayfa/Formlar6111 adresinden ulaşılabileceğini söyledi. Başvurular Sosyal Güvenlik Merkezleri’ne yapılacak ve ödemeler kredi kartı ile de yapılabilecek.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürü Okan AKYOL ise vergi borcu, cezalar ile ilgili bilgilendirme yaptı. Vergi dairesine olan borçların 02 Mayıs 2011 tarihine kadar ilgili kurumdan yapılandırılarak taksitler halinde ödenebileceğini belirtti.

İzmir Vergi Dairesi İtilaflı İşler Müdürü ve aynı zamanda hazine avukatı olan Metin Borucu da kesinleşmiş veya dava safhasında bulunan amme alacakları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Usul Müdürü-Vergi Denetmeni Kamile TÜRE ile Gelir Ve Kurumlar Vergileri Müdürü Kemal AKMAZ’IN sunumlarının ardından katılımcıların soruları yetkililerce cevaplandı.

SGK borç yapılandırma başvuru formlarına ulaşmak için linke tıklayınız… http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/Anasayfa/Formlar6111

Yapılandırma İşlemleri için
http://uygweb.sgk.gov.tr/YAPBASVURU/

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURULAR
http://uygweb.sgk.gov.tr/YAPBASVURU/index2.jsp

SGIM/SGM TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER HAKKINDA
http://uygweb.sgk.gov.tr/YAPBASVURU/index3.jsp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder