14 Şubat 2011 Pazartesi

Seydiköylüler Derneği’nin Adakule’de gerçekleşen Dayanışma Gecesi yapıldı…

Seydiköylüler Derneği’nin Adakule’de gerçekleşen Dayanışma Gecesi yapıldı…

Ercan Çokbankir, Neriman Balcı Türkeri, Günay Tatar, Süleyman Beyen, Cem Koç, Hakan Süvari, Fatma Keçikçi bir araya gelerek Seydiköylüler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurmuşlardı.

Derneğin geçici kurucu başkanlığına getirilen Ercan Çokbankir amaçlarının Seydiköy’ün kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade ederek “Evet biz öncü olarak böyle bir dernek kurduk. Adı her ne kadar Seydiköylüler olsa da burada yaşayan ve buraya gönül veren herkes derneğimize üye olabilecek” demişti.

12 Şubat 2011 günü Kuşadası Adakule Otel’de Seydiköylüler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin gecesi düzenlendi. Gaziemirliler salonu tamamen doldurdular. Gecede sahne alan udi sanatçı Coşkun Sabah’ın şarkılarına eşlik eden davetliler doyasıya eğlendiler. Adakule Otel'de gerçekleştirilen gecede Coşkun Sabah, sevilen şarkılarını Seydiköy ruhunu taşıyan konuklar için seslendirdi.

Gaziemir'in geçmişini unutmamak adına kurulan Seydiköy'lüler Derneğinin yemeği Kuşadası Adakule Otelinde yapıldı. Gaziemir'in folklor Derneği olan Gafem tarafından sergilenen kına gecesi de ilgiyle izlendi.

Geceye katılan Gaziemir Kaymakamı,Gaziemir Belediye Başkanı,Gaziemir Esnaf Odası Başkanı, Yunanistan'dan gelen konuk Belediye Başkanı ve Yunanlı misafirler de Seydiköy'lüler ile birlikte doyasıya eğlendiler.

Konuyla İlgili İlginizi Çekebilecek Bir Diğer Haber
http://www.gaziemir.net/MSHaberDetay-896-Seydikoyluler-Kusadasina-Sigmadi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder