5 Nisan 2011 Salı

Geri ödemesiz Kosgeb destekleri kamuoyuna açıklandı…

Geri ödemesiz Kosgeb destekleri kamuoyuna açıklandı…


Bu sabah İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde, İESOB ile KOSGEB kuzey ve güney hizmet müdürlüklerinin, yeni işyeri açmak isteyen girişimcilere verilecek geri ödemesiz destekleri kamuoyuna tanıtmak için düzenledikleri protokol törenine katıldık. Törene İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün ile birliğe bağlı odaların yöneticileri katıldı.

İmzalanan işbirliği protokolü ile adaylara ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ verilecek ve ardından eğitimi alan girişimci adayları KOSGEB Girişimci Sertifikası almaya hak kazanacaklar.

Kendilerine verilecek bu sertifika ile iş planı hazırlayan, söz konusu iş planı da KOSGEB tarafından kabul edilecek ve yeni işyeri açacak girişimcilere;

5 bin TL’ ye kadar geri ödemesiz İşletme Kuruluş Desteği,
10 bin TL’ ye kadar geri ödemesiz Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği,
12 bin TL’ ye kadar geri ödemesiz İşletme Giderleri Desteği,
70 bin TL’ ye kadar sıfır faizli, başvurunun ilk 2 yılı sonrasında 24 ayda geri ödeme ile (3 ayda bir ödemeli 8 taksit) Sabit Yatırım Desteği verilecek.

Başvurular ve eğitimler için herhangi bir ticari faaliyette bulunmamak ve imalat sektöründe faaliyet gösterilecek olması belirlenen ön koşul. KOSGEB'in vereceği birinci dönem eğitimleri için ilk başvurular 11 Nisan 2011 Pazartesi günü mesai bitimine kadar kabul edilecek. İkinci dönem eğitimler için ise son başvuru tarihi 06 Mayıs 2011 Cuma günü. İlk etap eğitimler 21 Nisan’da, ikinci program ise 16 Mayıs’ta başlayacak. KOSGEB, geri ödemesiz desteklerle büyük fırsatlar sunarken önümüzdeki günlerde de küçük işletmelere yönelik can suyu nitelikli destek beklentileri bulunmakta.

KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün ‘KOBİ’lerin alacağı kredinin tamamını veya bir kısmını geri aldığımız için kredi veren bir kurum gibi algılanıyoruz. Halbuki bizim buradaki amacımız KOBİ’lere girişimcilik konusunda destek olmak. Bu işbirliği çerçevesinde alınan eğitim ile uzun yıllar ayakta duracak işletmelerin kurulmasını, üretimin ve istihdamın artmasını hedefliyoruz” dedi.

Başvurular İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 1. Katındaki Sicil Müdürlüğü’ nde bulunan Sinerji Odağına yapılabilecek. Bunun için gerekli olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Formu ve Uygulamalı Girişimcilik Testine buradaki linklerden ulaşılabilir:

Başvuru Formunu indirmek için TIKLAYIN http://www.iesob.org.tr/images/stories/ozgur/basvuru_formu.doc

Girişimcilik Testini indirmek için TIKLAYIN http://www.iesob.org.tr/images/stories/ozgur/girisimcilik_testi.doc

GİRİŞİMCİLERE KOSGEB HİBE DESTEĞİ

GİRİŞİMCİ ADAYLARI EĞİTİM BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR
İESOB tarafından KOSGEB Kuzey ve Güney Hizmet Merkezleri ile işbirliği içerisinde ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ verilecektir. Eğitimi alan girişimci adayları eğitim sonunda KOSGEB Girişimci Sertifikası almaya hak kazanmaktadırlar.
Bu sertifika ile iş planı hazırlayan, söz konusu iş planı KOSGEB tarafından kabul edilen ve yeni işyeri açacak girişimcilere;
5 bin TL’ ye kadar geri ödemesiz İşletme Kuruluş Desteği,
10 bin TL’ ye kadar geri ödemesiz Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği,
12 bin TL’ ye kadar geri ödemesiz İşletme Giderleri Desteği,
70 bin TL’ ye kadar sıfır faizli, başvurunun ilk 2 yılı sonrasında 24 ayda geri ödeme ile (3 ayda bir ödemeli 8 taksit) Sabit Yatırım Desteği verilmektedir.
Eğitimler için herhangi bir ticari faaliyette bulunmayan, imalat sektöründe faaliyet göstermek isteyen girişimci adayların KOSGEB'in vereceği birinci dönem eğitimleri için ön başvurular 11 Nisan 2011 Pazartesi günü mesai bitimine kadar kabul edilecektir. İkinci dönem eğitimler için son başvuru tarihi ise 06 Mayıs 2011 Cuma günüdür.
Başvurular Birliğimiz 1. Kat Sicil Müdürlüğü’ nde bulunan Sinerji Odağına yapılacak olup, adayların Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılımcı Formu ve Uygulamalı Girişimcilik Testini doldurmaları gerekmektedir.
Başvuru Formunu indirmek için TIKLAYIN
Girişimcilik Testini indirmek için TIKLAYIN
Adres : Şehit Fethi Bey Cad.No: 49/1 Birlik Plaza 35210
Konak
İZMİR / TÜRKİYE
Tel: 0 232 482 02 62 (PBX)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder