14 Nisan 2011 Perşembe

Temel Afet Bilinci ve Toplum Afet Gönüllüsü Eğitimleri

Temel Afet Bilinci ve Toplum Afet Gönüllüsü Eğitimleri
Erkan ÇOBAN - 14/04/2011
http://www.yerelhaberci.com.tr/yazar.asp?yaziID=3561

İzmir'de, Temel Afet Bilinci ve Toplum Afet Gönüllüsü Eğitimleri tanıtım toplantıları başladı.

Halkın, afetlere hazırlıklı olması konusunda bilinçlendirilmesi, afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında alınacak koruyucu ve kurtarıcı tedbir ve faaliyetlerin öğretilmesi amacıyla “Temel Afet Bilinci ve Toplum Afet Gönüllüsü Eğitimi” semineri, 12 Nisan 2011 Salı günü saat 13:30’da Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa AYDIN’ın sunumuyla gerçekleşti.

Seminere Gaziemir Kaymakamı Şerafettin TUĞ, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim ŞENOL, resmi kuruluşların müdür ve amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ,  okul müdürleri, ilgili öğretmenler, katıldı.

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, deprem ve doğal afetlerle yaşamayı öğrenmek gerektiğini, bunun için eğitimin önemli olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, şu görüşlere yer verdi: 
Deprem, sel, yangın gibi afetlerin insanoğlunu nerede, ne zaman, nasıl yakalayacağı belli olmaz. Bu nedenle afetlere her zaman hazırlıklı olunmalı.  Birinci Derece Deprem Kuşağı’nda yer alan İzmir’de, doğal afet anında komşusuna ilk anda yardımcı olacak, bilinçli toplumu oluşturmak için her mahalleden afet gönüllülerine ihtiyaç var. Talep olması halinde gönüllü vatandaşlar belli bir eğitimden geçirilecek. Böylece felaketlere karşı önemli bir önlem alınmış olacak. Afet gönüllüleri , aynı zamanda toplumun dayanışma gücünü ve moralini de yükseltecek. Sonuç olarak, herkes afette nasıl çalışacağını ve davranacağını iyi bilirse afetin etkilerinden de o kadar az etkilenilir.

Sunum esnasında Marmara (1999) ve İzmir’de (2005) olan depremler ile Japonya’da meydana gelen deprem görüntüleri ekrana yansıtılıp karşılaştırılırken, Japonların deprem anındaki soğukkanlı tavırları dikkatlerden kaçmadı. Bilinçli, erdemli ve düzenli olmanın yanında depreme dayanıklı yapılarda olduklarını bilen Japonlar, deprem anında soğukkanlı davranabiliyorlar. 

11-26 Nisan tarihleri arasındaki tanıtım toplantılarının tarih ve yerlerini gösterir tabloya buradaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz:
http://www.izmir.gov.tr/default_B1.aspx?id=955

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder