24 Eylül 2010 Cuma

Hız sınırları artırıldı, ceza puanları düşürüldü

Hız sınırları artırıldı, ceza puanları düşürüldü
Spot- Şehirlerarası duble yollarda hız sınırının 110 kilometreye çıkarıldığını kaydeden İESOB Başkanvekili Kurtoğlu, ‘Yürürlüğe giren yönetmelik fazla yolcu taşıyan araçların ceza puanlarını da düşürüyor. Olumlu karşıladığımız karar aynı zamanda bu bayram şehirlerarası yollarda sürücülerin daha dikkatli olmalarını da gerektiriyor’ dedi.
Devamını oku...
http://www.iesob.org.tr/content/view/1090/1/

Şehirlerarası bölünmüş  yollarda azami  hız sınırını 90 kilometreden 110 kilometre’ye çıkaran yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 100’üncü maddesinin araçların hız sınırlarını belirlediğini kaydeden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Hilmi Kurtoğlu, ‘Yönetmelik sadece bölünmüş tek yönlü (duble) şehirlerarası yollarda otoların hız limitini yükseltiyor. Şehirlerarası çift yönlü yollarda, otoyollarında ve yerleşim yerlerinde hız limiti değişmedi.
 Yeni uygulamada duble yollarda minibüslerin ve otobüslerin hız limitleri 90’a, kamyonet-kamyon ve çekici cinsi araçların limitleri 85’e, traktörlerin 40’a yükseltildi. Tehlikeli madde taşıyan, arızalı bir aracı çeken araçların ve iş makinelerinin hız limitleri ise yükseltilmedi’ şeklinde konuştu.
 Ceza puanları düşürüldü…
Yönetmeliğin taşıma sınırının üstünde yolcu alan araçlara uygulanan ceza puanını da yarı yarıya düşürdüğüne değinen Kurtoğlu, ‘Fazla yolcu alan sürücülere 20 ceza puanı uygulanıyordu. Yeni yönetmelikle 10 ceza puanı kesilecek. Bu şoför esnafını sevindiren bir karar olmuştur. Daha önceden 5 kez ceza alan şoförün 100 ceza puanı doluyordu. Bu durum da evini geçindirmek için zor şartlarda şoförlük yapan esnafı mağdur ediyordu. Yeni uygulama ile şoför esnafı rahatlayacak.
  Ancak meslek odaları olarak bizler de yeni uygulamayı istismar ettirmeyecek, kurallara uymaları konusunda üyelerimize telkinlerde bulunacak, eğitimler düzenleyeceğiz. Karayollarında huzurlu ve güvenli ulaşımın sağlanması için üzerimize düşeni yapacağız’ dedi. 
Bayram trafiğine dikkat…
Ramazan Bayramı’nın yaklaştığına da değinen Kurtoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Maalesef her bayram şehirlerarası yollarda meydana gelen kazalarda çok sayıda insanımız yaralanıyor ve can kaybına uğruyor. İnsanların değişik illerdeki akrabalarını ziyaretleri veya tatile çıkmaları, şehirlerarası yolların yoğunluğunu artırıyor. Yönetmelikle belirlenen yeni limitler, bayramda yola çıkacak sürücülerin daha dikkatli olmalarını da gerektiriyor. Tüm sürücüleri aceleci olmamaları, kendilerini ve ailelerini tehlikeye atmamak için hız limitlerini zorlamamaları konusunda uyarmak istiyoruz.’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder