28 Aralık 2010 Salı

Live in İzmir Ataturk Stadium (09.09.1986 izmir / TURKEY)

Live in İzmir Ataturk Stadium (09.09.1986 izmir / TURKEY)
80'lerin efsane pop vokalisti Sandra'nın 09.09.1986'da İzmir Atatürk Stadında verdiği konserden ''In The Heat Of The Night'' şarkısı... Bu konser 9 Eylül kurtuluş günü kutlamaları özel konseri olmasının yanında Afrika'daki açlık için de yapılmış bir organizasyondu...Konsere ayrıca dönemin ünlü euro-beat akımı gruplarından efsane Bad Boys Blue ve C.C.Catch gibi gruplarda katılmıştı... Şarkısının sonunda ''Taşekkur'' diyen Sandra ablamızı gül dudaklarından, gamzelerinden öpüyoruz...

Sandra - In The Heat Of The Night - Live in İzmir (09.09.1986 TURKEY)
http://www.youtube.com/watch?v=iizykN-x2Kk
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/26401/sandra---izmir-konseri-1986
RESMİ BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ
RESMİ BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ
İzmir'in "İzmir" olduğu güzel yıllar.
kolları dirseğe kadar sıvanmış vatkalı ceketler ve neidüğü belirsiz org-gitar melezi garip alet olmadan şarkı yapanı fena döverlerdi 80'lerde.
heey gidi beee
http://www.lastfm.com.tr/music/Sandra
1984 yılında Arabesque'in dağılmasıyla birlikte Sandra, kariyerine solo olarak devam etme kararı aldı. Bu dönemde zamanın hit gruplarından Moti Special'ında üyesi olan Piyanist ve Pop Müzik prodüktörü Michael Cretu ile tanıştı ve duygusal yakınlık kurdu. Cretu'nun yanı sıra Hubert Kah veFrank Peterson'dan da oluşan bir ekiple çalışmaya başladı. İkinci solo girişimini Alphaville'in en kült şarkısı "Big in Japan"i Almanca yorumladığı "Japan ist Weit" 45'liği ile yaptı. Bu çalışmayı Michael Cretu'yla birlikte hazırladı. 1985'de yine Michael Cretu prodüktörlüğünde hazırlanan ilk solo albümü The Long Play'i yayınladı. Albümden çıkan ilk 45'lik "Maria Magdalena" onu bütün Avrupa'da aranan bir Euro-Beat ikonu yaptı. Aynı albümden yayınlanan, "In the Heat of the Night" da bu başarıyı perçinleyerek, 80'li yılların unutulmaz şarkılarından biri oldu. Bu büyük başarının ardından 1986'da yayınlanan "Mirrors" aynı grafiği devam ettirdi. İlginç olabilecek bir ayrıntı da bu albümde bulunan lokomotif şarkıların dünya prömiyerinin, aynı yıl İzmir Atatürk Stadında, Afrikalı açlar için düzenlenen 9 Eylül Kutlamaları Özel Konseri'nde yapılmış olmasıdır. Aynı konsere Bad Boys Blue ve C.C. Catch gibi dönemin en popüler Euro-Beat solist ve grupları da katılmıştır. Sandra 1988'de Michael Cretu ile evlendi ve İbiza'ya yerleşti.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder