21 Şubat 2012 Salı

Damga süresini doldurmuş ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damgasının yaptırılması


Damga süresini doldurmuş ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damgasının yaptırılması

3516 Sayılı ölçüler ve ayar kanununun 9. maddesinde yer alan “Kanun kapsamındaki ölçü ve ölçü aletlerinin belli aralıklarla PERİYODİK muayeneye tabi tutulurlar” hükmü gereği, ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanması zorunlu olmaktadır.
Ölçü ve ölçü aletlerinin 2012 yılı periyodik muayenesi için müracaatlar 1 Ocak 2012 tarihinde başlamış olup 29 Şubat 2012 günü mesai bitimine kadar devam edecektir.
İki yıllık damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin muayenesi olmadan kullanılması yasaktır.
Periyodik muayeneye tabi tutulacak ölçü aletleri için Bilim,Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’ne (Metroloji Ve standardizasyon Şubesi) ve İzmir Grup Merkezi Belediye Ölçüler Ve ayar Memurluğu’na veya bağlı bulunan Belediye Başkanlığı’na başvurulması gerekmektedir.
Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanan kişiye, 3516 Sayılı ölçüler ve ayar kanununun 15. maddesi hükmü gereği 2012 yılı için 1.358 TL idari para cezası uygulanmakta olup ayrıca bu durumdaki ölçü aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilmektedir.
Bu itibarla damga süresini doldurmuş ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damgasının yaptırılması hususunda ESNAF VE SANATKAR ÜYELERİMİZE ÖNEMLE DUYURULUR !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder