21 Şubat 2012 Salı

Damga süresini doldurmuş ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damgasının yaptırılması


Damga süresini doldurmuş ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damgasının yaptırılması

3516 Sayılı ölçüler ve ayarkanununun 9. maddesinde yeralan “Kanun kapsamındaki ölçü ve ölçü aletlerinin belli aralıklarla PERİYODİKmuayeneye tabi tutulurlar” hükmü gereği, ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda birmuayene edilerek damgalanması zorunlu olmaktadır.
Ölçü ve ölçü aletlerinin 2012 yılı periyodik muayenesi için müracaatlar1 Ocak 2012 tarihinde başlamış olup 29 Şubat 2012 günü mesai bitimine kadardevam edecektir.
İki yıllık damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin muayenesiolmadan kullanılması yasaktır.
Periyodik muayeneye tabi tutulacak ölçü aletleri için Bilim,Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı İzmirİl Müdürlüğü’ne (Metroloji Ve standardizasyon Şubesi) ve İzmir Grup Merkezi Belediye Ölçüler Ve ayarMemurluğu’na veya bağlı bulunan Belediye Başkanlığı’na başvurulmasıgerekmektedir.
Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanankişiye, 3516 Sayılı ölçüler ve ayarkanununun 15. maddesi hükmü gereği 2012 yılı için 1.358 TL idari para cezasıuygulanmakta olup ayrıca bu durumdaki ölçü aletlerine el konularak mülkiyetininkamuya geçirilmesine karar verilmektedir.
Bu itibarla damga süresinidoldurmuş ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damgasınınyaptırılması hususunda ESNAF VE SANATKAR ÜYELERİMİZE ÖNEMLE DUYURULUR !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder