27 Ağustos 2010 Cuma

58 Nolu Genelge 20.08.2010 (3D Esnaf Strateji Belgesi ve Çalışmalar)

58 Nolu Genelge 20.08.2010 (3D Esnaf Strateji Belgesi ve Çalışmalar) Genelgenin orjinal görüntüsü için tıklayınız.

AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ

Bilindiği üzere, Esnaf ve Sanatkarlar Değişim, Dönüşüm, Destek Strateji Belgesinin 6.6 nolu “Öncelik ve Tedbir” başlığında “esnaf ve sanatkarların kamu ihalelerine katılmalarının kolaylaştırılması” öngörülmüştür. Bu öncelik ve tedbir başlığında sorumlu kuruluş Kamu İhale Kurumu, ilgili kuruluşlar ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Konfederasyonumuz olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ve Kamu İhale Kurumunun bilgi talepleri hakkında aşağıda bilgi verilmektedir.



1. Kamu İhale Uygulamalarında Yeterlik Kriterleri: ESDEP’de esnaf ve sanatkarların kamu ihalelerine katılımlarının arttırılması için; mal ve hizmet alımı uygulama yönetmeliklerinde ekonomik ve mali yeterlik ile mesleki ve teknik yeterlik kriterlerinin esnaf ve sanatkarlar açısından değerlendirilmesi ve değişiklik önerilerinin hazırlanması tedbiri yer almaktadır. Bu kapsamda; Kamu İhale Kurumunca söz konusu önerilerin hazırlanması talep edilmektedir.



Mal ve hizmet alımlarında uygulanacak yeterlik kriterlerine ilişkin mevzuata, Konfederasyonumuzun internet sayfasındaki Kamu İhale Uygulamaları Bilgi Sitesinden ve Kamu İhale Kurumunun internet sayfasından ulaşılabilmektedir. Yine söz konusu sitede bu konuda hazırlanmış bir bilgi notu da bulunmaktadır.



Teşkilatımızca; kamu ihalelerine katılan üyelerinin görüşleri de alınarak, Konfederasyonumuzun internet sayfasındaki Kamu İhale Uygulamaları Bilgi Sitesinde yer alan görüş ve öneri formunun doldurulması ve 13/09/2010 tarihine kadar Konfederasyonumuza iletilmesi gerekmektedir.



2. Mal ve Hizmet Alımına İlişkin Elektronik Kılavuzlar: ESDEP kapsamında; Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılacak ihaleler için elektronik kılavuzların hazırlanması bir diğer tedbir olarak yer almaktadır. Kamu İhale Kurumu tarafından mal ve hizmet alımları ile yapım işlerine ilişkin kılavuzlar hazırlanmış olup söz konusu kılavuzlara Konfederasyonumuzun internet sayfasındaki Kamu İhale Uygulamaları Bilgi Sitesinden ve Kamu İhale Kurumunun internet sayfasından ulaşılabilmektedir.



3. Yerli Malı Belgesi: Bilindiği üzere yerli malını teklif edenlere fiyat avantajı tanınan ihalelerde, teklif edilen malın yerli malı olduğu, TOBB’a bağlı odalar ya da Konfederasyonumuza bağlı esnaf ve sanatkarlar odaları tarafından düzenlenen yerli malı belgesi ile belgelendirilmektedir. İhaleye teklif veren isteklinin yerli istekli olması zorunlu olmakla birlikte, sunmak zorunda olduğu yerli malı belgesinin teklif veren istekli adına düzenlenmiş olması zorunlu değildir. Kamu İhale Kurumunca kamu alımlarında yerli malının teşvik edilmesine yönelik bir çalışma başlatıldığı bildirilmekte ve bu çalışmaya esas oluşturacak görüş ve önerilerimizin bildirilmesi istenmektedir.



Bu çerçevede; Konfederasyonumuzun internet sayfasındaki Kamu İhale Uygulamaları Bilgi Sitesinde bulunan formun doldurularak 27 Ağustos 2010 tarihine kadar Konfederasyonumuza iletilmesi gerekmektedir.



Bilgilerinizi ve gereğini rica ederiz.

Naci SULKALAR - GENEL SEKRETER
Bendevi PALANDÖKEN - GENEL BAŞKAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder