13 Eylül 2011 Salı

Esnafa Sınavsız Ustalık ve Esnaflık Belgeleri Törenle Verildi

Erkan ÇOBAN
Haber Kaynak
Haber Kaynak
Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası, sınavsız ustalık ve esnaflık belgelerini, 11 Eylül 2011 Pazar günü saat 19.30’da TEPE tesislerinde düzenlediği yemekli bir toplantı ile üyelerine teslim etti.
Ustalık ve Esnaflık Belgeleri Dağıtım Töreninden Resimler İçin Tıklayınız (@ Picassa)…https://picasaweb.google.com/102267712919281501988/UstalKVeEsnaflKBelgeleriDagTMToreni?authuser=0&feat=directlink

Ustalık ve Esnaflık Belgeleri Dağıtım Töreninden Slayt Gösterisi İçin Tıklayınız (@ Blogger)…
http://gaziemiresnafvesanatkarlar.blogspot.com
Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu yemekli belge dağıtım törenine, belge almaya hak kazanan oda üyeleri de katıldı. Toplantı öncesi bir açılış konuşması yapan oda başkanı Süleyman BEYEN şu sözleri söyledi; “Bu akşam bir araya gelmemizin sebebi ; bakanlığın bize vermiş olduğu yetkiyle sınavsız ustalık ve esnaflık belgelerinin sizlere verilmesidir. Belge dağıtım törenine hoş geldiniz. 5362 sayılı yasaya göre esnaf ve sanatkar odaları, üyelerine hizmet sunmak amacıyla kurulmuştur. Biz esnaflar ülkenin temel taşı olup aynı zamanda tabanıyız. Bu çarkın düzenli çalışması için sıkıntı ve şikayetlerinizi tespit ederek gerekli mercilere aktarmak, çözüm aramak bizim asli görevimizdir. Değerli arkadaşlar, katılımınızdan dolayı teşekkür eder belgelerimizin hayırlı olmasını dilerim.”

Belirtilen kriterler dahilinde, esnaf odası üyeleri esnaflık ve ustalık belgelerini 29 Ağustos 2011 tarihine kadar bağlı bulundukları odalardan alabilmek için başvuruda bulundular. Doğrudan (sınavsız) belge alma hakkına sahip olan üyelerin ilgili odalarına ulaşarak, belgelerini almaları, esnaf ve sanatkarların gelecekte mağdur olmaması açısından büyük önem taşıyordu.

Bilindiği gibi; 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun çıraklık eğitimi uygulama kapsamı dışında bulunan meslek dallarında; 14 Ocak 2008 tarih ve 26756 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Çıraklık Eğitimi Uygulaması Yapılmayan Meslek Dallarında Mesleki Belgelerin Verilmesine İlişkin Yönetmelik” kapsamında esnaf ve sanatkar odalarına eğitim, sınav ve belgelendirme yapılmaktaydı.

Bu doğrultuda odalar; 14 Temmuz 2011 tarihinden itibaren 45 gün boyunca; 3308 sayılı Kanunun çıraklık eğitimi uygulama kapsamın dışında olan listedeki meslek dallarında, üyelerine ve üyelerinin yanlarında çalışanlarına, ilgili mevzuat doğrultusunda doğrudan (sınavsız) TESK ustalık ve TESK esnaflık belgesi için yapılan başvuruları değerlendirdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder