26 Temmuz 2010 Pazartesi

YÖNETİM VE DENETİM KURUL ÜYELERİ ŞEMASI


YÖNETİM VE DENETİM KURUL ÜYELERİ ŞEMASI


NURSOY AVM HİZMETE GİRDİ…

NURSOY AVM HİZMETE GİRDİ…
Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyelesi Abdurrahim NURSOY’a ait NURSOY AVM 26 Haziran 2010 Cumartesi günü hizmete girdi. Menderes Caddesi No:214 Sarnıç adresinde gerçekleşen açılışa Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim ŞENOL, Gaziemir CHP İlçe Başkanı Yüksel DEMİRSOY, Gaziemir İlçe Meclis üyeleri, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen ŞENOL ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Açılışta konuşan Gaziemir Belediye Başkanı H. İbrahim Şenol esnafın bugünkü durumunu da değerlendirerek yeni açılan işletmenin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Kurdela kesildikten sonra tüm davetliler Nursoy AVM’yi dolaştılar.

NURSEN İLE MUSTAFA DÜNYAEVİNE GİRDİ…

NURSEN İLE MUSTAFA DÜNYAEVİNE GİRDİ…
Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyelesi Mustafa KESKİN, Nursen hanımla dünya evine girdi. 27 Haziran 2010 Pazar günü Kardelen Düğün Salonu’nda gerçekleşen düğüne Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim ŞENOL, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN, Gaziemir CHP İlçe Başkanı Yüksel DEMİRSOY ile çok sayıda davetli katıldı. Esnaf Odası Başkanı Süleyman BEYEN’in nikah şahitliği yaptığı törende çiftlerin nikahını Gaziemir Belediye Başkanı H. İbrahim Şenol yaptığı kısa konuşmasının ardından kıydı. Yeni kurulan KESKİN ailesini tebrik eden başkan, gelenek üzerine halıya dokunmuş Atatürk Portresi ve Türk Bayrağı hediye etti.

MHP Gaziemir'den Esnaf Odası'na ziyaret!

MHP Gaziemir'den Esnaf Odası'na ziyaret!
MHP Gaziemir İlçe Başkanı Selahattin Şahin ve yöneticiler yeni seçilen Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen ve yönetimine bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiler.

Esnaf Odası’nı ilk ziyaret eden parti olan MHP Gaziemir İlçe Yönetimi yeni seçilen Oda yönetimine başarılar dilediler. MHP İlçe Başkanı Selahattin Şahin “Esnaf Odamız partiler üstü bir özelliktedir. Bugün Türkiye’nin en önemli gündem maddelerini İş ve Aş olduğu bir dönemde gerçekten çok zor bir dönem geçiren esnaflarımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen “Biz hangi görüşten olurlarsa olsunlar tüm esnafımızın temsilcisiyiz. Bir önceki dönemden farkımız şu an yönetim kurulu oluşumu itibariyle her kesimi temsil eden kişilerden meydana gelmesidir” dedi. Ziyaret sırasında TBMM gündemindeki Hipermarketler Yasası’nın hala çıkarılamamış olmasını eleştiren Oda başkanı Beyen “Bu durum özellikle bakkal esnafını, küçük market esnafını olumsuz bir şekilde etkilemeye devam etmektedir” dedi. Ak Parti’nin verdiği hiçbir sözü tutmadığını söyleyen MHP Gaziemir İlçe Başkanı Selahattin Şahin “Göreve geldiklerinde ifade ettikleri Acil Eylem Planı’nı çoktan unuttular. Kendisini aldatanı milletimiz affetmez”dedi

04/Mart/2010, 10:05 Yerel Haberci
http://www.yerelhaberci.com.tr/haber_detay.asp?haberID=1966

GAZİEMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODASI’NDAN EĞİTİME DESTEK

GAZİEMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODASI’NDAN EĞİTİME DESTEK

Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen Genel Kurulda güven tazeleyen Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN, Gaziemir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür’ü Selahattin DAVER’i, makamında ziyaret etmişti. Bu ziyaret esnasında Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yeni açılan eğitim salonunun İlçe Milli Eğitim Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenecek esnafa yönelik kurslarda kullanılabilmesi de görüşülmüştü.

Eğitim ve Konferans Salonu, kullanım için hazır hale getirildi.

Esnaf Odası Başkanı Süleyman Beyen ,esnafa yönelik eğitim kursları için Halk Eğitim ile işbirliği yapmayı sürekli hale getirmek istediklerini belirterek "Gaziemir Esnaf Odası Yönetim Kurulu kararı ile bu çok amaçlı salonu kısa sürede faaliyete geçirdik. Buradan başta esnaflarımız olmak üzere eğitim amaçlı olarak kurslar düzenlenmesi için Halk Eğitim'in kullanımına da açtık"dedi. Gaziemir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Daver'de Esnaf Odası Başkanı Beyen ve Yönetim Kurulu'na teşekkür ederek yakın zamanda değişik kurslar için salonu derslik olarak kullanacaklarını söyledi.

KOSGEB Yeni Destek Modelleri

KOSGEB Yeni Destek Modelleri

İLGİ : KOSGEB Ege Üniversitesi EBSO Teknoloji Geliştirme Merkez Müdürlüğü’nün 25.05.2010 tarih, 409 sayılı yazısı

KOSGEB yeni destek modellerinin 24 Mayıs 2010 tarihi itibariyle www.kosgeb.gov.tr adresinde yayınlandığı ve yakın bir tarihte Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceği ilgide kayıtlı yazı ile odamıza bildirilmiştir.

Bilindiği üzere; imalat sektöründe yer alan esnaf ve sanatkarlarımızın yanı sıra ticari araç sahibi, bakkal, manav, tuhafiyeci, terzi, ayakkabıcı, lokantacı ve diğer hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlarımıza da KOSGEB desteklerinden yararlanma imkanı tanınmış idi. KOSGEB desteklerinden yararlanabilmek için ön şart; KOSGEB Veri tabanına kayıtlı olmak ve kayıtlı işletmelerin ise bilgilerini (2009 yılı KOBİ Beyannamesi ) güncellemeleridir.

Bu itibarla, Odamıza kayıtlı esnaf ve sanatkârlarımızın yakın zamanda yürürlüğe girecek olan yeni desteklerden de en hızlı şekilde faydalanabilmeleri için ;

 KOSGEB Veri tabanına henüz kayıtlı olamayan üyelerimizin kayıt yaptırmaları (Bunun için odamızdan bilgi ve yardım alabilirsiniz. )
 KOSGEB Veri tabanına kayıtlı üyelerimizin işletmelerinin ise http://destek.kosgeb.gov.tr adresinde bulunan Kayıtlı Üye Girişi linkini tıklayarak 2009 yılı KOBİ Beyannameleri güncellemesinin sağlanması büyük önem arz etmektedir.

Tüm üyelerimize duyurulur.

GAZİEMİR KAYMAKAMI ŞERAFETTİN TUĞ’A NEZAKET ZİYARETİ

GAZİEMİR KAYMAKAMI ŞERAFETTİN TUĞ’A NEZAKET ZİYARETİ

Esnaf Odası'ndan nezaket ziyaretleri!
Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen Genel Kurulda güven tazeleyen Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN, yeni yönetim kurulu üyeleri ile ilçedeki mülki amirleri ve müdürleri ziyaret etti.

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ’u, makamında ziyaret etti.

Yeni yönetime başarılar dileyen Gaziemir Kaymakamı Şerafettin TUĞ, bundan sonraki yapılacak çalışmalar için başarı dilediler. Ziyaretler sırasında konuşan Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen yeni dönemde tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmayı sürdüreceklerini esnaflara en iyi hizmeti sunmanın çabası içinde olacaklarını vurguladı.

HALK EĞİTİM MERKEZİ VE ESNAF ODASI İŞBİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN KANTİNCİLİK KURSUNA KATILANLAR BELGELERİNİ ALDILAR…

HALK EĞİTİM MERKEZİ VE ESNAF ODASI İŞBİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN KANTİNCİLİK KURSUNA KATILANLAR BELGELERİNİ ALDILAR…
Kantinciler belgelerini Kaymakam Tuğ'dan aldılar.
Halk Eğitim ile Gaziemir Esnaf Odası'nın birlikte açtıkları kantin ve açık alan işletmeciliği kursuna katılanlar belgelerini Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ'un elinden aldılar.
Gaziemir Halk Eğitimi Merkezi ile Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde açılan kursa 27 kişi katıldı. Gaziemir İMKB Kız Meslek Lisesi öğretmenlerinin verdiği 30 saatlik eğitim ardından belge almaya hak kazananlar için Esnaf Odası Binası Çok Amaçlı Salonu'nda belge töreni düğzenlendi. Törene Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen ve Yönetim Kurulu Üyleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Büyüker, Şube Müdürü Salih Sasa, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Daver, Müdür Yardımcısı Recep Delice ve kursiyerler katıldı. Kaymakam tören sırasında yaptığı kısa konuşmada Kantinciliğin ve Açık Alan İşletmeciliğin çok önemli bir hizmet kolu olduğunu belirterek özellikle okul kantinciliğinde gıda hijyeninin çocuklarının gelişiminde öneme sahip olduğunu vurguladı. Tuğ "Arkadaşlar sizlerden özellikle rica ediyorum. Çocuklarınıza yediremeyeceğiniz gıda maddelerini başkasının çocuklarına yedirmemeye özen gösterelim. Gaziemir Kaymakamlığı ve ilgili kurumlar olarak buna çok önem veriyoruz. Denetimlerimiz artarak devam edecek. Yarınların teminatı olan çocuklarımızı korumak hepimizin görevi" dedi. Esnaf Odası Başkanı Süleyman Beyen'de yaptığı konuşmada bu ve buna benzer eğitim kursları için Halk Eğitim ile işbirliği yapmayı sürdüreceklerini belirterek "Gaziemir Esnaf Odası Yönetim Kurulu kararı ile bu çok amaçlı salonu kısa sürede faaliyete geçirdik. Buradan başta esnaflarımız olmak üzere eğitim amaçlı olarak kurslar düzenlenmesi için Halk Eğitim'in kullanımına da açtık"dedi. Gaziemir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Daver'de Esnaf Odası Başkanı Beyen ve Yönetim Kurulu'na teşekkür ederek yakın zamanda değişik kurslar için salonu derslik olarak kullanacaklarını söyledi.

İESOB GENEL KURUL 2010

İESOB GENEL KURUL 2010
İESOB 23. Olağan Genel Kurulu Fuar Alanı 1/B Hol'de yapıldı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlık seçiminde 804 oy alan Başkan Zekeriya Mutlu, Tercan'ın 181 oyda kalan listesini geride bırakarak yeniden başkan seçildi.
Toplantıda konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, esnafın sıkıntı içinde olduğunu belirtti. Sadece İzmir’de değil ülke genelinde yaşanan sorunların sebeplerini sıralayan Mutlu, vatandaşın alım gücünün azalması, kayıt dışı ekonominin önüne geçilememesi gibi sebeplerin işlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Mutlu, “Teknolojik gelişmeleri yeterince yakalayamamak, faizlerin düşüşü, işçi ve memur maaşlarındaki zam artışının işlerimizin durgunluğunu canlandıracak seviyede olmaması ve son günlerde siyasetin ön plana çıkarak konuşulması gereken her sorunun önüne geçmesi, sıkıntılarımızı daha da arttırdı. Esnafın belini büken sorunlara bir an önce el atılmasını istiyoruz” dedi.
Gaziemir Esnaf Odası Başkanı Süleyman BEYEN, Denetim Kurulu Y.1. sıradan seçildi.

Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu
Zekeriya Mutlu
Hilmi Kurtoğlu
İbrahim Bayram
Selahattin Arslan
Şerif Naz
Hamdi Yapıcı
Nihat Kolay
Günay Öz
Kazım Kızılcaoğlu
Nejdet Durmuş
Kemal Erözel

İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ’NE NEZAKET ZİYARETİ

GAZİEMİR ESNAF ODASI’NDAN
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ’NE NEZAKET ZİYARETİ

Esnaf Odası'ndan nezaket ziyaretleri!
Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen Genel Kurulda güven tazeleyen Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN, yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İzmir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya MUTLU’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Zekeriya Mutlu, Başkan yardımcıları Hilmi Kurtoğlu ve Selahattin Arslan ile Birlik Genel Sekreter Özcan KILKIŞ da hazır bulundular.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, esnafın sıkıntı içinde olduğunu belirtti ve Esnafın belini büken sorunların kaynaklarını belirleyip birlikte çözüm arayacağız” dedi.

İzmir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya MUTLU, bundan sonraki çalışmalar için de başarılar diledi. Ziyaretler sırasında konuşan Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen yeni dönemde de tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmayı sürdüreceklerini esnaflara en iyi hizmeti sunmanın çabası içinde olacaklarını vurguladı.

İESOB BİRLİK BAŞKANI ZEKERİYA MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ…

İESOB BİRLİK BAŞKANI ZEKERİYA MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ…
İESOB 23. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlık seçiminde 804 oy alan Başkan Zekeriya Mutlu, Tercan'ın 181 oyda kalan listesini geride bırakarak yeniden başkan seçildi.
Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri , yeniden başkan seçilen Zekeriya MUTLU’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MUTLU’ya Başkan Süleyman BEYEN ve yönetim kurulu üyeleri seçim galibiyetini kutlarken yeni dönem için de başarılar dilediler.

HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ SELAHATTİN DAVER’E NEZAKET ZİYARETİ

HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ SELAHATTİN DAVER’E NEZAKET ZİYARETİ

Esnaf Odası'ndan nezaket ziyaretleri!
Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen Genel Kurulda güven tazeleyen Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN, yeni yönetim kurulu üyeleri ile ilçedeki mülki amirleri ve müdürleri ziyaret etti.

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu, Gaziemir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür’ü Selahattin DAVER’i, makamında ziyaret etti.

Yeni yönetime başarılar dileyen Gaziemir İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür’ü Selahattin DAVER, bundan sonra yapılacak çalışmalar için de başarı diledi. Ziyaretler sırasında konuşan Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen yeni dönemde tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmayı sürdüreceklerini esnaflara en iyi hizmeti sunmanın çabası içinde olacaklarını vurguladı. Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yeni açılan eğitim salonunun İlçe Milli Eğitim Halk Eğitim Merkezi’nce düzenlenecek kurslarda kullanılabilmesi de görüşüldü.

GAZİEMİR İLÇESİ SINIRLARI İÇİNDE FAALİYETTE BULUNAN GIDACI ESNAFA YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERİ

GAZİEMİR İLÇESİ SINIRLARI İÇİNDE FAALİYETTE BULUNAN GIDACI ESNAFA YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERİ

TARİH : 25/02/2010 – 26/02/2010

YER : Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi

Gaziemir Belediyesi tarafından, ilçemiz sınırları içinde faaliyette bulunan tüm gıda maddesi üreten, satan ve toplu üretime arz eden işyerleri için Tarım il Müdürlüğü, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Odamız işbirliği içerisinde 25/02/2010 – 26/02/2010 tarihleri arasında, Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde seminer düzenlenmiştir. Yapılan iki günlük eğitim seminerine katılan gıdacı işyeri sahipleri ve çalışanları eğitim semineri sonucu sertifikalarını Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN’den aldılar.

Bilindiği gibi 5179 sayılı Gıda Kanunu gereği; tüm gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime arz eden işyerlerinde çalışan herkesin, yaptıkları iş ile ilgili mevzuat, hijyen ve sanitasyon ile HACCP temel ilkeleri konularında eğitim almaları gerekmektedir.

Gaziemir Belediyesi tarafından yapılacak olan denetimler sırasında, gıda işyerlerinin bu eğitimleri almadıkları gerekçesiyle olası cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için başta işyeri yetkilileri olmak üzere yanlarında çalışan sorumlu yönetici ve ustaların bu eğitimlere katılmaları önem arz etmektedir.

BEYEN VE EKİBİ AÇIK ARA FARK ATARAK GÜVEN TAZELEDİ…

BEYEN VE EKİBİ AÇIK ARA FARK ATARAK GÜVEN TAZELEDİ…
Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası seçimleri
Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulu beklendiği gibi önceki oda seçimlerine göre daha hareketli geçti. Oda seçim sonucu: Süleyman Beyen 278 – Ogün Taşkın 154
Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda seçim sonuçlandı. Mevcut Oda Başkanı Süleyman Beyen oda başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeledi.
437 kişinin oy kullandığı seçimlerde 5 oy geçersiz sayıldı. Toplan iki sandıkta oy kullanıldı. Kullanılan 432 geçerli oyun 278’ini alan Süleyman Beyen 4 yıllığına yeniden oda başkanı seçildi.
Bu sonuçlara göre Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi şöyle oluştu;
Başkan Süleyman Beyen. Yönetim Kurulu Oğuz Seyran, Adem Balkaya, Fikret Kaplan, Bülent Cesur, Abdurrahim Nursoy, Yasin Balcı, Mustafa Işık, Mustafa Keskin. Yedek Üyeler; Eyüp Akhanca, Sedat Uygur, Mehmet Çakal, Murat Kırbaş, Sami Cantürün, Günay Hallaç, Turgay Ağrıtmış, Abdullah Kestanlıoğlu. Denetm Kurulu; Akın Çakmak, Mehmet Çeri, Nebahat Özgür. Yedek Üyeler; Hakan Yorulmazer, Aynur Arslanalp, Serkan Sezmen.

Her iki adayın konuştuğu genel kurula Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, siyasi partilerden CHP İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, MHP İlçe Başkanı Selahattin Şahin, DP Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, Gaziemir Halk Eğitim Müdürü Selahattin Daver, Sevgi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Derebeyli, belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı. İzmir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun da katıldığı genel kurulda OTOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın, GESKOP Başkanı Metin Taşkın’da vardı.

HERKES BERKANT İÇİN ORADAYDI…

HERKES BERKANT İÇİN ORADAYDI…
Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Kaplan ile eşi Ayşe hanımın oğulları Berkant sünnet olarak delikanlılığa ilk adımını atttı. Kaplan Ailesi sünnet sonrasında Sarnıç Kaplanlar Düğün Salonu’nda 27.06.2010 Cumartesi günü sünnet düğünü yaptı. Düğüne Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim ŞENOL, Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Abdurrahim NURSOY, İESOB Başkan Yardımcıları Hilmi KURTOĞLU ile İbrahim BAYRAM, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN ve çok sayıda davetli katıldı.
Belediye Başkanı H. İbrahim Şenol yaptığı kısa konuşmasıyla, Berkant’ı ve Kaplan ailesini tebrik ettikten sonra halıya dokunmuş Atatürk Portresi ve Türk Bayrağı hediye etti.

GAZİEMİR İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ SEZAİ ER’E NEZAKET ZİYARETİ

GAZİEMİR İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ SEZAİ ER’E NEZAKET ZİYARETİ

Esnaf Odası'ndan nezaket ziyaretleri!
Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen Genel Kurulda güven tazeleyen Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN, yeni yönetim kurulu üyeleri ile ilçedeki mülki amirleri ve müdürleri ziyaret etti.

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu, Gaziemir İlçe Emniyet Müdürü Sezai Er’i ziyaret etti.

Yeni yönetime başarılar dileyen Gaziemir İlçe Emniyet Müdürü Sezai Er, bundan sonraki yapılacak çalışmalar için de başarı diledi. Ziyaretler sırasında konuşan Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen yeni dönemde tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmayı sürdüreceklerini esnaflara en iyi hizmeti sunmanın çabası içinde olacaklarını vurguladı.

Oda kaydı bulunan esnafa finans desteği…

Oda kaydı bulunan esnafa finans desteği…
Esnaf Birliği ile Denizbank işbirliği protokolüne destek veren Gaziemir Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen "Esnafımız 7 bin lira kredi olanağı nakit sıkıntısı çeken esnafımız için adeta can suyu olacak" dedi.
Geçtiğimiz günlerde İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Denizbank’ın yaptığı işbirliği çerçevesinde oda kaydı bulunan tüm esnaflara 3 aydan 36 aya kadar cazip koşullarda kredi imkanı sağlandı. 7 bin liraya kadar esnafın her türlü ihtiyacını karşılayabileceği kredi olanaklarının da bulunduğu anlaşma sonrasında harekete geçen esnaf odaları ve banka yöneticileri esnaf ve sanatkarlara sağlanan koşullardan yararlanması için her başvurunun en geç 72 saatte sonuçlanacağının da altını çizdiler.
Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası (GESO) ve Denizbank Gaziemir Şubesi’de ilçede faaliyet gösteren tüm esnaflara çağrı yaparak bu cazip koşulların değerlendirilmesini istedi.
GESO Başkanı Süleyman Beyen ve Denizbank Gaziemir Şube Müdürü Ceyla Kara önceki gün bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Görüşme sırasında esnaf ve sanatkarın başta SGK, Maliye v.b resmi kurum ödemeleri nedeniyle zaman zaman likitide (nakit) sıkıntısı yaşadığını kişi ve işletmenin yaşadığı sıkıntının kısa sürede aşılması için esnaf örgütü ile Denizbank’ın işbirliğinin önemi üzerinde durdular. GESO Başkanı Süleyman Beyen “Esnaf Birliğimizin öncülüğünde Denizbank arasında imzalanan protokol ile nakit sıkıntısı yaşayan esnafın kısa veya uzun vadeli alacağı kredi ile sorununu aşabilecek. Gaziemir Esnaf Odası olarak bu imkanlardan yararlanması için sizler aracılığınız ile bu önemli imkandan ilçe esnafımızı haberdar ediyoruz” dedi. 
Özellikle son dört yıldır İşletme Bankacılığı alanında ortaya koyduğu ürün ve hizmetlerle sektörde farklılaşan Denizbank, 8 Nisan 2008 tarihinde tanıtımını yaptığı, işletmelere birçok avantaj sağlayan “işletme kart” ile dünyada bir ilke imza attı.
Sadece KOBİ’lere özel olarak tasarlanan “İşletme Kart” ile Denizbank dört farklı kredi seçeneğini tek bir kart ile birçok bankacılık kanalından , 7/24 olarak müşterilerine sunuyor.
İşletmelerin maliyetlerini ve zamanlarını yönetmeleri açısından etkin bir çözüm olarak hayata geçirilen “İşletme Kart” işletmelerin ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış Kurtaran Hesap, Taksitli Ticari Kredi, Sezon Ödemeli Sektör Kredileri ve Busines Card ürünlerini tek bir kartta toplanmasına olanak tanıyor.
İşletme sahipleri “İşletme Kart” ile hesapları müsait olmasa bile kurtaran hesaplarından nakit çekebilecek, işletme sermayesi ihtiyaçları için taksitli ticari kredi kullanabilecek ya da akaryakıt alımı, otel ve uçak rezervasyonları vb. gibi şirket harcamalarını şirket kredi kartından yapabilecekler. Hatta İşletme Kart teknik altyapısı ile işletmeler faaliyet gösterdikleri sektörün sezonsallığına göre geri ödeme yapabilecekleri kredi imkanlarını gişelerden ve ATM’lerden de ulaşabilecekler. İşletme kart sahibi olmak isteyen müşteriler Denizbank şubelerine bizzat başvurarak ya da İŞLETME yazıp boşluk bırakarak TC KİMLİK NO larını 4417 ye SMS olarak göndererek başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI HALİL İBRAHİM ŞENOL’A NEZAKET ZİYARETİ

GAZİEMİR BELEDİYE BAŞKANI HALİL İBRAHİM ŞENOL’A NEZAKET ZİYARETİ

Esnaf Odası'ndan nezaket ziyaretleri!
Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen Genel Kurulda güven tazeleyen Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN, yeni yönetim kurulu üyeleri ile ilçedeki mülki amirleri ve müdürleri ziyaret etti.

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim ŞENOL’u, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki makamında ziyaret etti.

Yeni yönetime başarılar dileyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim ŞENOL, bundan sonraki yapılacak çalışmalar için de başarı diledi. Ziyaretler sırasında konuşan Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Beyen yeni dönemde tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmayı sürdüreceklerini esnaflara en iyi hizmeti sunmanın çabası içinde olacaklarını vurguladı.

YENİ DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMIMIZ

YENİ DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMIMIZ:



1- Kamu oyuna odamızın ve meslektaşlarımızın çalışmalarını anlatmak için başta internet olmak üzere çeşitli basın ve yayın kuruluşları vasıtası ile odamızın tanıtımı ve reklamını yapmaya devam edilecektir.

2- Esnafımızın sorunları her mercide ve platformda Demokratik yollardan dile getirilmeye devam edecektir.

3- Esnafımızın sorun ve çözüm önerilerinin tartışılacağı geniş katılımlı “Esnaf Buluşmaları” toplantıları gerçekleştirilecektir.

4- Üyelerimizin Basit Usül Vergi Muhasebe kayıtları ücretsiz olarak tutulmaya devam edilecektir.

5- Gaziemir esnafına odamızın hazırlattığı beyaz-mavi-bordo renkli ve hijyenik şartlar sağlayan önlüklerin dağıtımları ücretsiz olarak devam edecektir.

6- Gaziemir Kaymakamlığı bünyesindeki İlçe İnsan Hakları Kurul Toplantıları , İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Toplantıları olmak üzere birçok kurul ve toplantıya oda temsilcisi gönderilerek odamızın temsil edilmesine devam edilecektir.

7- Üyelerimizin işyerlerinde kullandıkları fiş, fatura, irsaliye, fiyat tarifesi gibi basılı evrakları İESOB Birlikten kısa sürelerde temin edilerek üyelerimize ulaştırılmaya devam edilecektir.

8- Esnaf ve sanatkarlarımızı etkileyen Büyük Marketlerin ve onların servis araçlarının durumlarıyla ilgili çalışmalara devam edilecektir..

9- “KOSGEB” vb. destekli kredi uygulamalarında üyelerimiz her konuda olduğu gibi bilgilendirilecek yapacakları başvurulara yardımcı olunacaktır.

10- İnternet sayfalarımız , sosyal paylaşım siteleri ve çıkarılacak dergiler aracılığı ile çalışmalarımız ve güncel duyurular kamuoyuna sunulmaya devam edecektir.

11- TESK E-kapasite internet sistemi kullanılarak kapasite raporlarının elektronik ortamda düzenlenmesi ve bu sayede odamız tarafından üyelerimizin kapasite raporlarının en doğru ve en hızlı şekilde onaylanmasına devam edilecektir.

12- Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın geleneksel pilavı her Ramazan ayında başta Gaziemir merkez olmak üzere Sarnıç ve Aktepe’de dağıtılacaktır.

13- Odamıza düzenli olarak aidatlarını ödeyen üyelerimize, Onur Belgeleri düzenlenerek kendilerine takdim edilecektir.

14. Üyelerimizin Tekel Ruhsat İşlemlerinde odamızca yardımcı olunacaktır.

15- Gaziemir Belediye Meclisi’nde kurulan “Esnaf Meclisi” ile esnaf sorunlarını paylaşmak , ve bunlara çözüm yolları aramak, neticelendirmek için çalışmalara aralıksız devam edilecektir.

Gelin birlik olalım, beraber hareket edelim, dayanışma gösterelim diyor ve esnafımıza hayırlı, kazançlı işler ve başarılar diliyorum.

BAŞKANIN KALEMİNDEN-Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

BAŞKANIN KALEMİNDEN


Süleyman BEYEN

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

1970 yılında kurulmuş olan Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurulduğu günden bu güne esnaf ve sanatkarlara hizmet vermektedir. Odamız 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları kanunu’na tabidir. 04 Şubat 2010 tarihinde siz değerli üyelerimizin oylarıyla tekrar açık ara fark ile Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimine seçildik. Göreve geldiğimiz günden bu güne üyelerimize doğru hizmet vermek için çalıştık ve görevde olduğumuz sürece de hizmetlerimize aralıksız devam edeceğiz.



Öncelikle birlik, beraberlik ve dayanışma içinde esnafımızın sorunlarına çözümler aramaya devam edeceğiz. “Açık Kapı Uygulaması” ile odamızın kapıları üyelerimiz için sonuna kadar açık olacaktır. Esnafımızı daha iyiye götürebilmek için yapacağımız tüm çalışmalarda siz saygıdeğer üyelerimizin değerli görüş ve önerilerine değer vermeye devam edeceğiz, esnafımızla el ele BİRLİK ve BERABERLİK içinde görevimizi en iyi şekilde sürdürmeye çalışacağız.

Bu günlere gelmemizde, bizlerden desteğini esirgemeyen siz değerli üyelerimizin sorunları ile yoğun bir tempoda ilgilenilmiş olup yeni dönem çalışma programımızı da büyük bir çalışma azmi ve gayretiyle büyük ölçüde hedeflendiği gibi sonuçlandırmak için var gücümüzle çalışacağız.



Görev yaptığımız sürece kamu oyuna odamızın ve meslektaşlarımızın çalışmalarını anlatmak amacı ile başta internet ortamı olmak üzere çeşitli basın ve yayın kuruluşları vasıtası ile demeçler verilmiş, röportajlar yapılmış, odamızın tanıtımı ve reklamı yapılmıştı. Bunun yanında internet sayfalarımız , sosyal paylaşım siteleri ve çıkarmış olduğumuz dergiler aracılığı ile çalışmalarımız ve güncel duyurular kamuoyuna sunulmuştu. Yeni dönemde de bu çalışmalarımıza büyük ölçüde önem vererek devam edeceğiz.



Odamız bünyesinde çağımızın gerektirdiği şekilde bilgisayarlı ortamda daha süratli ve düzgün hizmet vermeye devam edilmektedir. Büyük oranda üye bilgilerinin güncellenmesi sağlanmıştır. Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası günden güne Teknolojik gelişmeleri üyelerimizin hizmetine sunmaya devam edecektir.



Esnafımızın sorunlarını her mercide ve platformda Demokratik yollardan çekinmeden dile getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Bugüne kadar sorunlarınızın çözümü için çalmadığımız kapı kalmadı.

Bizler sizlerin sorunlarınızı paylaşmak, ticari faaliyetlerinizi kolaylaştırmak ve bunlara çözüm yolları bulmak için buradayız. Bizim size hizmet edebilmemizde, itici güç olması bakımından her türlü sorunlarınızı ve görüşlerinizi her zaman bekliyoruz.

GAZİEMİR ESNAF ODASI’NDAN ÜCRETSİZ HUKUK DANIŞMANLIĞI HİZMETİ!

GAZİEMİR ESNAF ODASI’NDAN ÜCRETSİZ HUKUK DANIŞMANLIĞI HİZMETİ!




Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Yönetim Kurulu’nun 30 Nisan 2010 tarih ve 6 Sayılı kararıyla, İzmir Barosu Avukatlarından Av. Mustafa BURKAZ ile ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti için anlaşmıştır.



Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN “Esnafımızın sorunu bizim sorunumuz olduğundan dolayı her türlü platformda üyelerimizin yanında olacağız. Hukuki danışmanlığa verdiğimiz önemden dolayı da üyelerimize böyle bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Odamıza kayıtlı üyelerimizin bu uygulamadan ücretsiz olarak yararlanabilmeleri için odamızla irtibat kurmaları yeterlidir.” dedi.



Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Önder Caddesi No:20/7 D:102 Gaziemir - İzmir

Telefon : (0232) 251 00 96 - (0232) 251 11 14 - (0232) 251 13 44

Web : http://gaziemiresnafvesanatkarlar.googlepages.com/

e-posta : gaziemiresnafvesanatkarlar@gmail.com

AİDAT DUYURUSU -ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE !..

AİDAT DUYURUSU -ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE !..
ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE !




5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununa göre ÖDENMEYEN ODA AİDATLARININ ödenmesi konusunda alınmış olan ODA YÖNETİM KURULU KARARLARI MAHKEME KARARI HÜKMÜNDE ve ödenmesi zorunlu borçlardandır. Söz konusu kanun bu hususu 61. maddesinin 4. fıkrasında “Süresi içinde ödenmeyen yıllık aidat ve katılma payları için esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları yönetim kurullarınca verilen kararlar ilam hükmünde olup icra dairelerince yerine getirilir.” şeklinde düzenlemektedir.



İşyeri kapatılmış olsa dahi, 5362 sayılı yasanın 61. maddesi gereği, bu hususu kayıtlı odaya YAZILI olarak bildirmeyen üyelerin, aidat borçlarından sorumluluğu devam etmektedir,Bu durum 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkar Meslek Kuruluşları Kanunun’nda “Oda kaydını sildiren üyelerin aidatı üye kaydının silindiği ay itibarıyla alınır.” şeklinde ifade edilmiştir. Yargıtayın yerleşik içtihatları da bu yöndedir. (YARGITAY 4. HUKUK DAİRESİNİN 22.12.1998 TARİH ve 1997/1067 ve 1998 / 10618 K ve YARGITAY 12. HUKUK DAİRESİNİN 24,11,2000 tarih ve 2000/17263 E. Ve 2000/18299 K. Sayılı ilamları). Bu konuda Genel mahkemeler, idare mahkemeleri ve icra hukuk mahkemelerinde üyeler tarafından açılan şikayet,menfi tespit ve istirdat davaları da red edilmektedir.



Bu nedenle üyelerimizin, GAZİEMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODASI’ na ödemekle yükümlü bulundukları aidatların ödenmemesi sonucu biriktiğinde faizleri ile birlikte büyük rakamlara ulaştığından gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

Yönetim Kurulu üyeleri

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası
Yönetim Kurulu üyeleri

GAZİEMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODASI-ÖNLÜK DAĞITIMI

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN esnafları ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında Gaziemir esnafına, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın hazırlattığı beyaz-mavi-bordo renkli önlükler Oda Başkanı Süleyman BEYEN tarafından dağıtıldı. Daha hijyenik şartlar sağlayan önlükleri giyen çarşı esnafı bu durumdan oldukça memnundu. Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman BEYEN "Biz esnafımızı her zaman böyle görmek istiyoruz." dedi. Mustafa Bey (esnaf) kendilerini ziyaret eden başkana “işlerin son derece iyi olduğunu” beyan etti ve bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

25 Temmuz 2010 Pazar

Gaziemir Tarihi Blog Sayfası

Gaziemir Tarihi

Gaziemir Tarihi Blog Sayfasına Hoş Geldiniz...

GAZİEMİR YEREL HABER | ATATÜRK | GAZİEMİR TARİHİ | GAZİEMİR TARİH | GAZİEMİR VİKİPEDİ | GAZİEMİR NÜFUS | GAZİEMİR EKONOMİK DURUM | GAZİEMİR EĞİTİM |GAZİEMİR SAĞLIK | GAZİEMİR SPOR |GAZİEMİR HARİTASI | GAZİEMİR HARİTA | KURUM REHBERİ | GAZİEMİR KAYMAKAMLIĞI | KAYMAKAMIMIZ | GAZİEMİR MEB | GAZİEMİR BELEDİYESİ | GAZİEMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODASI | GAZİEMİRHEM |GAZİEMİR KENT KONSEYİ | SAYILARLA GAZİEMİR | BELLİ BAŞLI YATIRIMLAR VE ÇALIŞMALAR |GAZİEMİR İLÇESİ İNSAN HAKLARI KURULU | ÇOCUK HAKLARI KURULU | HAYVANLARI KORUMA KURULU | BAYRAMLAR VE ANMA GÜNLERİ | GAZİEMİR SLAYT GÖSTERİSİ |GAZİEMİR RESİM GALERİSİ | GOOGLE GAZİEMİR RESİMLERİ | Flickr GAZİEMİR FOTOĞRAFLARI | PANORAMİO GAZİEMİR RESİMLERİ | FOTOGALERİ 01 |FOTOGALERİ 1 |FOTOGALERİ 2 | FOTOGALERİ 3 | FOTOGALERİ 4 | FOTOGALERİ 5 | FOTOGALERİ 6 |GAZİEMİR ON WOW TURKEY | Önemli Telefonlar | Eczaneler | Hava Durumu | GAZİEMİR HAVA DURUMU | GAZİEMİR BANKALAR | GAZİEMİR TREN İSTASYONU | GAZİEMİR ORMAN| GAZİEMİR SİNEMALAR | İZMİR HARİTASI |

Gaziemir/Bölüm 1 | Gaziemir/Bölüm 2 | Gaziemir/Bölüm 3 | Gaziemir/Bölüm 4 |Gaziemir/Bölüm 5 Gaziemir/Bölüm 6 | Gaziemir/Bölüm 7 | Gaziemir/Bölüm 8 |Gaziemir/Bölüm 9 | Gaziemir/Bölüm 10 | Gaziemir/Bölüm 11 |Gaziemir/Bölüm 12 |Gaziemir/Bölüm 13 | Gaziemir/Bölüm 14 | Gaziemir/Bölüm 15 Gaziemir/Bölüm 16 |Gaziemir/Bölüm 17 | Gaziemir/Bölüm 18 | Gaziemir/Bölüm 19 | Gaziemir/Bölüm 20 |Gaziemir/Bölüm 21 |Gaziemir/Bölüm 22 |Gaziemir/Bölüm 23 | Gaziemir/Bölüm 24 |Gaziemir/Bölüm 25 Gaziemir/Bölüm 26 | Gaziemir/Bölüm 27 |Gaziemir/Bölüm 28 |

SEYDİKÖY'DEN GAZİEMİR'E

0a - 0b - 0c - 0d - 0e - 01 - 02 - 03 - 04 - 05 - 06 - 07 - 08 - 09 - 10 - 11- 12 - 13 - 14 -15 -16 -17-18 -19 -20 -21 -22 -23 -24 -25 -26 -27 -28 -29 -30 -31 -32 -33 -34 -35 -36 -37 -38 -39 -40 -41 -42-43 - 44 -45 -46 -47 -48 -49 -50 -51-52 -53 -54 -55 -56 -57 -58 -59 -60 -61 -62 - 63 -64 -65 -66 -67-68 -69 -70 -71 -72 -73 -74 -75 -76 -77 -78 -79 -80 -81 -82 -83 -84 -85 -86 -87 -88 -89 -90 -91 -92-93 -94 -95 -96 -97 -98 -99 -100 -101 -102 -103 -104 -105 -106 -107-108 -109 -110 -111 -112 -113-114 -115 -116 -117 -118 -119 -120 -121 -122 -123

23 Temmuz 2010 Cuma

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
2

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
1

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
4

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
3

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
6

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
5

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
8

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
7

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
9

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
11

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 - 10

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
13

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
12

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
14

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
15

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
17

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
16

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
19

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
18

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
21

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
20

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
22

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
23

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
24

22 Temmuz 2010 Perşembe

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -

Gaziemir Esnaf Ve Sanatkarlar Odası - Esnafın Sesi Bülteni - 16.07.2010 -
LOGO

TESK...

TESK...
TESK Hakkında >> Ahilik Kültürü
Ahilik felsefesi, temelleri 12’nci yüzyılda Kırşehir’de atılmış, daha sonra tüm Anadolu’ya yayılmış, izleri bugüne kadar süregelmiş kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur. Ahilik kurumu mistik bir yol, bir tarikat olmaktan ziyade sosyal ve ekonomik yönden işleyen ve siyasal, askeri ve kültürel yönleri de bulunan bir toplum düzenidir. Ahilik, aynı zamanda sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren ve günümüz koşullarında bile birçok ülkede gerçekleştirilememiş, adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir KÜLTÜR'dür.
Ahilik, 13-19’uncu yüzyıllar arasında Anadolu’da yaşayan halkın sanat ve meslek alanında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden geliştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir.Ahilik, iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir.

Esnaf ve sanatkâr camiasının tarihine baktığımızda “Ahilik” ile “Fütüvvet”in önemli bir yer tuttuğunu görürüz. Çünkü bu iki kurum ve düzen çok uzun yıllar Osmanlı toplumunun belirleyici öğeleri olmuştur. Kimi araştırmacılar, Ahiliğin kökenlerini, Doğu’da özellikle Araplar arasında gelişmiş olan Fütüvvet Teşkilatına dayandırırlar. Ancak yine de Ahiliğin Fütüvvetten bir hayli değişik, Anadolu Türklerine özgü bir kurum olduğunda birleşirler.

Anadolu’nun Türklerin ikinci anayurdu haline gelişi 11’inci yüzyılın ikinci yarısındadır. Asya’dan göç eden sanatkar ve tüccar Türklerin yerli tüccar ve sanatkârlar karşısında tutunabilmeleri ve yaşayabilmeleri, aralarında bir örgüt kurmalarını gerektirmiştir. Ayrıca Türkler bu örgüt yardımıyla, sağlam, dayanıklı ve standart mal üretebileceklerini düşünmüşlerdir. İşte bu zorunluluk, dini - ahlaki kuralları fütüvvetnamelerde zaten mevcut olan esnaf ve sanatkârlar dayanışma ve denetim örgütünün, yani Ahiliğin kurulması sonucunu doğurmuştur. Öte yandan, deri işçilerinin ve Ahiliğin piri olan Ahi Evran’ın Anadolu’ya gelişi de bu tarihlere rastlamaktadır.

Ahlakla sanatın uyumlu birleşiminden oluşan ahilik, örgüt olarak Anadolu’da 13’ncü yüzyılda Ahi Evran tarafından kurulmuştur.

Ahi kelimesi de Arapça’dır ve “kardeş/ kardeşim” demektir. Ancak bazı araştırmacılar, Ahi sözcüğünün Türkçe’de cömert, eliaçık, yiğit anlamına gelen “akı” sözcüğünden geldiğini ileri sürmektedirler. Anadolu’da Türk kurum ve terimlerinin fazlalaştığı bir dönemde “akı”nın, Arapça “kardeşim” anlamına gelen “ahi”ye dönüştüğü sanılmaktadır. Ahi Evran tarafından Anadolu’da 13’ncü yüzyılda kurulan Ahilik, belli kurallara bağlı olarak faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar birliğini ifade etmektedir.

TESK Hakkında >> Ahi Evran

Ahi Evran’ın hayatı ve kişiliği üzerinde araştırmacıların farklı görüşleri vardır. Ahi Evran’ın deri işçili esnaf-sanatkarları örgütlemede çok başarılı bir kişi olduğu, belgelerden anlaşılmaktadır. Ahi Evran, yüzyıllardır dini ve ahlaki bilgiler vermekte büyük ve önemli görevler üstlenmiş olan fütüvvet teşkilatından ve fütüvvetnamelerden yararlanarak, Ahi teşkilatını kurmuştur. Ahi Evran ahlakla sanatın ahenkli birleşimi olan ahiliği çok itibarlı bir duruma getirmiştir. Böylece, ahilik yüzyıllarca esnaf ve sanatkârlara yön vermiş, onların sosyal ve çalışma yaşamını düzenlemiş, yeniçeri teşkilatının kuruluşunda önemli rol oynamış, devlet adamları da bu kuruluşa girmeyi büyük onur kabul etmişlerdir.

Osmanlı İmparatoru Orhan Gazi, bir Ahidir ve Ahilerin adlarıyla birlikte kullandıkları lakaplardan biri olan “ihtiyarüd-din” lakabını kullanmıştır. Aynı şekilde Sultan I.Murat’ın da Ahi olduğu ifade edilmektedir. Ahi Evran, halkın ekonomik durumunu iyileştirmek, meslek sahibi olmalarını sağlamak ve onları din sömürüsünden kurtarmak için çalışmıştır. İşe, ayakkabıcı ve saraç esnafını teşkilatlandırmakla başlamıştır. Kısa zamanda üstün becerisi, ahlaki sağlamlığı ve hakseverliği ile büyük bir ün ve saygı toplamıştır. Kurduğu teşkilatın başkanı, Ahi Babası olmuştur.

Ahiliğin temelleri, o kadar sağlam atılmış, kuralları zamanının ve toplumun gereklerine ve gerçeklerine o kadar uyum sağlamıştır ki, bu sonradan, kent ve kasabaların belediye hizmetleri ve bu hizmetlerin denetimi için de örnek alınmış, narh ve nizamnameler ya da kanunnameler şeklinde resmileştirilmiştir.

Ahiler, özellikle Osmanlılar döneminde, standartlara uymayarak, düşük kaliteli mal ve hizmet üreten esnafa çeşitli cezalar vermişlerdir. Bu dönemde günümüzde bile tam olarak uygulanamayan kalite, standart, üretici-tüketici ilişkileri çok kesin kurallarla belirlenmiştir.

TESK Hakkında >> Gedik Teşkilatı

Ahilik, Türklere özgü ulusal bir kuruluş olarak ortaya çıkmış, tüketicilerin korunması dahil, Türklerin Anadolu’da kök salması ve tutunmasında önemli bir rol oynamıştır. Ahiler Birliğinin Müslümanlara özgü yapısı 17’nci yüzyıla kadar sürmüştür. Osmanlı Devletinin Müslüman olmayan egemenlik alanı genişledikçe, çeşitli dindeki kişilerin birlikte çalışma zorunluluğu doğmuştur. Bu şekilde din ayrımı yapılmadan kurulan, eski niteliğinden bir şey kaybetmeyen yeni organizasyona “gedik” denilmiştir. Gedik kelimesi Türkçe’dir. Tekel ve imtiyaz anlamına gelir. Resmi terim olarak gedik kelimesine 1927 yılında rastlanır. Ama gediğin tekelci karakteri çok daha eskilere uzanmaktadır.

Gedik sistemi, 1860 yılına kadar sürmüştür. O zamanlar, bir kişi çıraklıktan ve kalfalıktan yetişip de açık bulunan bir ustalık makamına geçmedikçe, yani gedik sahibi olmadıkça, dükkân açarak sanat ve ticaret yapamazdı. Ancak, ellerinde imtiyaz fermanları olan kişiler, sanat ve ticaret yapabilirdi. Bu fermanlar, esnafın sayılarının artırılıp eksiltilmesi, mülk sahiplerinin kiralarını artırmaması, gediği olmayanların sanat ve ticaret yapamaması, açık olan gediklerin esnafın çırak ve kalfalarına verilmesi, dışardan esnaflığa kimsenin kabul edilmemesi gibi hükümleri kapsıyordu.

Gedikler, sabit veya seyyar olmak üzere iki türlüdür. Seyyar veya havzi gedikler, kişiye özgü olup, sahibinin istediği yerde sanatını ve ticaretini yapmasını sağlıyordu. Sabit gedikler ise dükkân, mağaza, atölye gibi yerlere ait olduğundan, sahipleri başka bir yerde sanat ve ticaret yapamazlardı. Gedik sahibi, başka bir yere göç edecek olursa gediğini de resmen nakletmek ve senedini değiştirmek zorundaydı. Bu durumda yeniden resmi araştırma ve soruşturma yapılırdı. Gedikler, toplumun ihtiyaçları, nakil ve değiştirmeler yüzünden çoğaltılıp azaltılabilirdi.

Tanzimat’ın ilanından ve yabancı devletlerle ticaret anlaşmaları yapılmaya başlandıktan sonra, öteden beri sürüp gelen tekelci uygulamaların sanat ve ticaretin gelişmesinde zararlı olduğu anlaşılmış, ticaret ve sanayiinin gelişmesi gerektiğinden ve istendiğinden, artık gedik düzeni ile tekelci uygulamalar kuralının sürdürülmesinde hükümetçe yarar görülmeyerek kaldırılmıştır.

Osmanlı döneminde esnaf ve sanatkarlık, 18’inci yüzyıla kadar altın çağını yaşamıştır. Ahilik gelenekleri ve daha sonra kurulan lonca teşkilatları bu sınıfı gerek nicelik ve gerekse nitelik yönünden geliştirmiştir. Bu gelişmeye devlet de katkı vermiş, derbendci denilen memurlar vasıtasıyla ticaret yollarının bakım ve güvenliğini sağlamıştır..

Osmanlı İmparatorluğunun çöküşünden Ahilik de payına düşeni almış, giderek yozlaşmıştır. Sonuçta giderek, loncalar bozulmuş, gediklere töreye göre değil, iltimasa göre atamalar yapılmaya başlanmıştır. Esnaf ürettiği malı satamaz olmuştur.

Bu dönemde devlet tam bir çöküş yaşamıştır. Nihayet 1912 yılında loncalar tamamen ortadan kaldırılmıştır. Böylece 700 yıl boyunca yaşamış ve Anadolu halkının ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamında belirleyici rol oynamış olan Ahilik sistemi tarihe karışmıştır.

İttihat ve Terakki döneminde esnaf ve sanatkârların yaşadığı bu çöküş çarkını tersine çevrilecek çözümler aranmış, bu kesimin devlet tarafından teşvik edilmesi, çıraklık mekanizmasının iyi işletilmesi gibi formüller üzerinde durulmuştur. Ancak bir sonuç alınamadığı için Osmanlı İmparatorluğu gibi Ahilik sistemi de çökmüştür.

TESK Hakkında >> Cumhuriyet Dönemi ve TESK

Cumhuriyetin kurulması ile birlikte esnaf-sanatkârlar kesiminin günümüz modern örgütlenmesinin başlangıcı olan 5373 sayılı Esnaf Dernekleri ve Esnaf Birlikleri Kanunu çıkarılmış, 1964 yılında yürürlüğe konulan 507 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanunu ile de esnaf-sanatkârlar teşkilatı bugünkü yapısına kavuşmuştur.

1991 yılında 507 sayılı Kanunda değişiklik yapan 3741 sayılı Kanun ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ve tüm alt teşkilatı, ülkemizde uygulanmakta olan ve kökeni Ahiliğe dayanan ve Almanya’ dan örnek alınan ikili meslek eğitimi sisteminin, işyerlerinde uygulanan pratik kısmı ile ilgili birtakım hak ve sorumluluklar üstlenmiştir. Bu kanun hükümlerine dayanılarak da, ayrıntıları düzenleyen 5 eğitim yönetmeliği çıkarılmıştır.

Konfederasyonumuz ve alt teşkilatı, Ahilikten gelen ilkelerini kaybetmeden bugün de ülkenin orta direği, istikrar unsuru olma özelliğini muhafaza ederek faaliyetlerine devam etmektedir.

Konfederasyonumuz Ahilikten gelen bir teşkilatın en üst kuruluşu olarak, Ahiliğe her zaman sahip çıkmış ve Ahilik ilkelerini korumaya çalışmıştır. Bu nedenle Kültür Bakanlığı ile işbirliği içinde her yıl Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları Yönetmeliği kapsamında bulunan illerimizde, mülki amirlerle yerel yönetimlerin de katkısıyla, büyük bir coşku ile Ahilik Kutlamaları yapılmaktadır. Ahilik Haftası aynı zamanda tüm ülke genelinde Esnaf Bayramı olarak da kutlanmaktadır. Her iki kutlama programları çerçevesinde illerimizde Ahilikle ilgili panel ve konferanslar düzenlenmekte, şenlikler yapılmakta, iller tarafından seçilen, mesleğinde başarılı ve mesleğinin gerektirdiği ahlaki ilkelere sahip en genç-en yaşlı ve kadın esnaf ve sanatkârlarımıza belge ve armağanlar verilmekte, sergiler-fuarlar açılmaktadır. Konfederasyonumuz her yıl ayrıca, Ahiliğin merkezi kabul edilen Kırşehir ilimizde, ülke genelinden gelen esnaf-sanatkâr kuruluşları yöneticileri ile birlikte gerçekleştirilen Türkiye çapındaki büyük toplantıya da öncülük etmekte ve destek sağlamaktadır. Ahiliğin yaşatılması, geliştirilerek günümüz koşullarına uydurulması amacıyla araştırmalar ve yayınlar da yapılmaktadır.

Esnaf ve sanatkâr kesiminin tarihinde önemli bir yer tutan Ahilik, gerek öz ve gerekse kurumları ile günümüzde halen yaşamaktadır. Bugün esnaf-sanatkârlar kesimi açısından büyük öneme sahip olan, Halk Bankası, Esnaf Kefalet Kooperatifleri, Bağ-Kur gibi kuruluşların kökeni Ahilik Teşkilatına dayanmaktadır. Bu nedenle esnaf ve sanatkârlar kesiminde ve bağlantılı teşkilatlarında 38 yıldan beri "Esnaf Bayramı" kutlamaları büyük bir coşkuyla gerçekleştirilmektedir.

T.C. İZMİR VALİLİĞİ SANAYİ VE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN




Oda Başkanlarımız...


  • 1_ HASAN KARA

  • 2_SÜLEYMAN ZENGİNOBUZ

  • 3_?

  • 4_ORHAN SEZMEN

  • 5_METİN TAŞKIN

  • 6_ERCAN ÇOKBANKİR

  • 7_REFİK ZENGİNOBUZ

  • 8_ADNAN YÜKSEL

  • 9_HİLMİ ÖZTOP

  • 10_SÜLEYMAN BEYEN

- 05,08,1970 yılında GESO kuruldu. İlk Başkan Hasan KARA
- 16,12,1971 yılında yapılan kongrede Ziya AKIN başkan seçildi.
- 30,09,1972 yılında istifa eden Ziya AKIN'ın yerine Hasan KARA başkanlığa getirildi.
- 01,01,1973 yılında yapılan kongrede Süleyman ZENGİNOBUZ başkan oldu.
- 20,01,1975 yılında yapılan kongrede Metin TAŞKIN başkan oldu.
- 20,01,1976 yılında yapılan kongrede Süleyman ZENGİNOBUZ başkan oldu.
- 27,07,1976 yılında Süleyman ZENGİNOBUZ başkanlıktan sitifa etmiş olup yerine Salih KANLI başkanlığa getirilmiştir.
- 02,01,1977 yılında yapılan kongrede Metin TAŞKIN başkan oldu.
- 02,01,1979 yılında yapılan kongrede Orhan SEZMEN başkan oldu.
- 29,02,1984 yılında yapılan kongrede Metin TAŞKIN başkan oldu.
- 09,03,1986 yılında yapılan kongrede Ercan ÇOKBANKİR başkan oldu.
- 30,03,1988 yılında yapılan kongrede Refik ZENGİNOBUZ başkan oldu.

Mevzuat...














Mevzuat  >> Genelgeler >> 2009 Yılı >> 2009 Yılı Genelgeleri









































































































 
032 Nolu Genelge (Kampanya Duyurusu)
031 Nolu Genelge
030 Nolu Genelge (KOSGEB Kanunu)
029 Nolu Genelge (2008 Yılı Faaliyet Raporu)
028 Nolu Genelge (Gelir-Gider Defteri Hakkında)
027 Nolu Genelge (E- Kapasite Raporu Bilgi Sistemi)
026 Nolu Genelge (Cep Telefonu Numaraları)
025 Nolu Genelge (Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü)
024 Nolu Genelge (İnternet Bankacılığı)
023 Nolu Genelge ("AB- Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi")
022 Nolu Genelge (21. Mesleki Eğitim Kuruluna Görüş Bildirilmesi)
021 Nolu Genelge (Gıda Sektörü)
020 Nolu Genelge (Eğitim Bütçesi)
019 Nolu Genelge (Gecikme Zammı Affı)
018 Nolu Genelge (Sigortalılığın Durdurulması)
017 Nolu Genelge (İş Gücü Yetiştirme Kursları)
016 Nolu Genelge (KOSGEB İhracat Kredisi Desteği)
015 Nolu Genelge (Yönetmelik Değişikliği)
014 Nolu Genelge (Yargı Kararı)
013 Nolu Genelge (Yerli Malı Belgesi)
012 Nolu Genelge (Karayolu Taşıma Yönetmeliği)
011 Nolu Genelge (Rekabet Kurumu)
010 Nolu Genelge (Foto Epilasyon)
009 Nolu Genelge (Basit Usul Broşür Dağıtımı)
008 Nolu Genelge (Sicil Affı)
007 Nolu Genelge (Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler)
006 Nolu Genelge (Esnaf ve Sanatkar Raporu)
005 Nolu Genelge (Gösterge Faiz Oranı)
004 Nolu Genelge (Hizmet Süresi Borçlanması)
003 Nolu Genelge (Basın Toplantısına Davet)
002 Nolu Genelge (Mesleki Yeterlilik Belgesi)
001 Nolu Genelge (Vergi Düzenlemeleri)












Mevzuat  >> Genelgeler >> 2008 Yılı >> 2008 Yılı Genelgeleri























































































































































































































































































































































































124 Nolu Genelge 31.12.2008 (Teminat)
123 Nolu Genelge 31.12.2008 (Muhasebe Paket Programı)
122 Nolu Genelge 31.12.2008 (Kapasite Raporu Onay Ücreti)
121 Nolu Genelge 29.12.2008 (Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat )
120 Nolu Genelge 29.12.2008 (Satış Belgesi)
119 Nolu Genelge 29.12.2008 (Yardım Kampanyası)
118 Nolu Genelge 26.12.2008 (Sicil Harç Tarifesi)
117 Nolu Genelge 26.12.2008 (AB Projeleri Teklif Çağrısı)
116 Nolu Genelge 23.12.2008 (Eğitime Destek Kampanyası)
115 Nolu Genelge 18.12.2008 (Etik Komisyonu Faaliyet Raporu)
114 Nolu Genelge 18.12.2008 (Okul Servis Araçları Mizmet Yönetmeliğinde Değişiklik)
113 Nolu Genelge 16.12.2008 (KOSGEB İstihdam Endeksli 2. Cansuyu Kredisi)
112 Nolu Genelge 28.11.2008 (Varlık Barışı Kanunu)
111 Nolu Genelge 28.11.2008 (İş Gücü Piyasası Anketi Süre Uzatımı)
110 Nolu Genelge 28.11.2008 (Eğitim Bütçesi)
109 Nolu Genelge 27.11.2008 (İş Kanunu)
108 Nolu Genelge 21.11.2008 (Hacca Gidecek Geçici İşçiler)
107 Nolu Genelge 19.11.2008 (KOSGEB Cansuyu Kredisi)
106 Nolu Genelge 06.11.2008 (İşe Başlama-İş Bitimi)
105 Nolu Genelge 05.11.2008 (Mesleki Belgelerin Değiştirilmesi)
104 Nolu Genelge 05.11.2008 (Yönetmelik Değişikliği)
103 Nolu Genelge 04.11.2008 (İş Gücü Piyasası Anketi)
102 Nolu Genelge 30.10.2008 (Vergi Borçlarının Taksitle Ödeme Kolaylığı)
101 Nolu Genelge 21.10.2008 (YTL'den TL'ye Geçiş)
100 Nolu Genelge 09.10.2008 (5510 Sayılı Kanun Hakkında)
99 Nolu Genelge 08.10.2008 (Kırşehir Ahilik Kutlamaları)
98 Nolu Genelge 07.10.2008 (TESK Başkanlar Kurulu)
97 Nolu Genelge 26.09.2008 (Kömür Bayiliği)
96 Nolu Genelge 26.09.2008 (Eğitim Planlaması)
95 Nolu Genelge 19.09.2008 (Sosyal Güvenlik Destek Primi Oranı)
94 Nolu Genelge 17.09.2008 (Hizmet Süresi Borçlanılması)
93 Nolu Genelge 16.09.2008 (Kapasite Raporu Yönetmeliği)
92 Nolu Genelge 12.09.2008 (Eğitime Destek Kampanyası)
91 Nolu Genelge 12.09.2008 (Büfecilik Meslek Dalı)
90 Nolu Genelge 12.09.2008 (Ahilik Kültür Haftası)
89 Nolu Genelge 09.09.2008 (POS Bilgilerinin İnternet Üzerinden Kontrolü)
88 Nolu Genelge 01.09.2008 (Türk Lirasına Geçiş)
87 Nolu Genelge 29.08.2008 (Mesleki Eğitim Kurulu Kararları)
86 Nolu Genelge 28.08.2008 (KOSGEB Cansuyu Kredisi)
85 Nolu Genelge 21.08.2008 (KOSGEB Cansuyu Kredisi)
84 Nolu Genelge 21.08.2008 (Sicil Vize Ücretleri)
83 Nolu Genelge 19.08.2008 (Sınavsız TESK Belgeleri)
82 Nolu Genelge 19.08.2008 (Prim Borçları Süre Uzatımı)
81 Nolu Genelge 19.08.2008 (Meslek Kursları)
80 Nolu Genelge 13.08.2008 (Kira Ödemelerinin Bankadan Yapılması)
79 Nolu Genelge 12.08.2008 (Basılı Evrak Fiyatları)
78 Nolu Genelge 11.08.2008 (KOSGEB Cansuyu Kredisi)
77 Nolu Genelge 06.08.2008 (Bir Fidanda Esnaftan Kampanyası)
76 Nolu Genelge 06.08.2008 (Araç Satış ve Devirlerinin Trafik Tescil Şube veya Büroları Tarafından Yapılması)
75 Nolu Genelge 04.08.2008 (KOSGEB Faiz Desteği)
74 Nolu Genelge 01.08.2008
73 Nolu Genelge 30.07.2008 (Prim Borçlarında Süre Uzatımı)
72 Nolu Genelge 23.07.2008 (Gecikme Zammı ve Faizini Ödeyebilmek İçin Halk Bankasına Kredi Başvurusu Yapılması) 
71 Nolu Genelge 23.07.2008 (TESK Hızlı Cevap Sistemi)
70 Nolu Genelge 21.07.2008 (SGK- Halk Bankası Protokolü Hakkında)
69 Nolu Genelge 18.07.2008 (Yasal Yükümlülüklerin Ödenmesi)
68 Nolu Genelge 10.07.2008 (Teminat)
67 Nolu Genelge 02.07.2008 (Sicil İlan Bedelleri)
66 Nolu Genelge 27.06.2008 (Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi)
65 Nolu Genelge 27.06.2008 (Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ
64 Nolu Genelge 27.06.2008 (Kapasite Raporu Onay Ücretleri)
63 Nolu Genelge 27.06.2008 (Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat)
62 Nolu Genelge 20.06.2008 (Vitrin Dergisi)
61 Nolu Genelge 17.06.2008 (Vergi Düzenlemeleri)
60 Nolu Genelge 16.06.2008 (Sigortalılığın Durdurulması)
59 Nolu Genelge 06.06.2008 (Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği)
58 Nolu Genelge 03.06.2008 (Oyuncaklar Hakkında Yönetmelik)
57 Nolu Genelge 03.06.2008 (Kapsam Dışı Meslekler)
56 Nolu Genelge 02.06.2008 (Mahalli İdareler)
55 Nolu Genelge 30.05.2008 (İstihdam Paketi)
54 Nolu Genelge 27.05.2008 (Prim Borçları)
53 Nolu Genelge 26.05.2008 (Haber Akışı)
52 Nolu Genelge 23.05.2008 (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı)
51 Nolu Genelge 22.05.2008 (2008 Yılı Programı)
50 Nolu Genelge 21.05.2008 (Mesleki Yeterlilik Belgesi Başvuru Süresinin Uzatılması)
49 Nolu Genelge 14.05.2008 (Ustalık Belgesi)
48 Nolu Genelge 13.05.2008 (Enerji Verimliliği)
47 Nolu Genelge 09.05.2008 (SMS hk.)
46 Nolu Genelge 09.05.2008 (Kapasite Raporu Yönetmeliği)
45 Nolu Genelge 30.04.2008 (Belgelerin İmhası)
44 Nolu Genelge 22.04.2008 (Eğitim Toplantısı)
43 Nolu Genelge 07.04.2008 (Katılım Payları)
42 Nolu Genelge 07.04.2008 (Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL'ün Konfederasyonumuza Yapacağı Ziyaret)
41 Nolu Genelge 02.04.2008 (Kapsam Dışı Meslekler)
40 Nolu Genelge 02.04.2008 (İDDG Yönergesi)
39 Nolu Genelge 31.03.2008 (Yıllık Aidat ve Kayıt Ücreti)
38 Nolu Genelge 25.03.2008 (Sicil Gazetesi İlan Ücret Tarifesi)
36 Nolu Genelge 19.03.2008 (Vergi İletişim Merkezi)
35 Nolu Genelge 14.03.2008 (Anket)
34 Nolu Genelge 13.03.2008 (Yönetmelik Değişikliği)
33 Nolu Genelge 13.03.2008 (Satış Belgesi)
32 Nolu Genelge 10.03.2008 (Türk Gıda Kodeksi Tebliğleri)
31 Nolu Genelge 06.03.2008  (Meslek Standartları)
30 Nolu Genelge 06.03.2008 (5736 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usülü İle Tahsili Hakkında Kanun)
29 Nolu Genelge 06.03.2008 (Çıraklık Kapsam Listesi)
28 Nolu Genelge 05.03.2008 (Eğitim Bütçesi)
27 Nolu Genelge 28.02.2008 (Yönetmelik Değişikliği)
26 Nolu Genelge 26.02.2008 (Yönetmelik Değişikliği)
25 Nolu Genelge 22.02.2008 (Yönetmelik İptali)
24 Nolu Genelge 20.02.2008 (5362 Sayılı Kanun)
23 Nolu Genelge 19.02.2008 (E-Beyanname Uygulaması)
22 Nolu Genelge 19.02.2008 (Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği)
21 Nolu Genelge 15.02.2008 (Yayımlanan Yönetmelikler)
20 Nolu Genelge 04.02.2008 (Yönetmelik)
19 Nolu Genelge 04.02.2008 (1 YKr. Madeni Para Kullanımı)
18 Nolu Genelge 04.02.2008 (Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler Hk.)
17 Nolu Genelge 01.02.2008 (Yönetmelik Yayımı)
16 Nolu Genelge 01.02.2008 (Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı)
15 Nolu Genelge 31.01.2008 (Kamu Görevlileri Etik Kurulu)
14 Nolu Genelge 25.01.2008 (2008 Yılında KOSGEB Desteğinde Bulunan Yurtiçi Fuarlar)
13 Nolu Genelge 18.01.2008 (Mesleki Yeterlilik Belgesi)
12 Nolu Genelge 17.01.2008 (E-Beyanname uygulaması)
11 Nolu Genelge 17.01.2008 (Proje Çağrısı)
10 Nolu Genelge 15.01.2008 (Yönetmelik Yayımı)
09 Nolu Genelge 15.01.2008 (Anket Çalışması)
08 Nolu Genelge 15.01.2008 (Toplu Konut Projesi Talebimiz)
07 Nolu Genelge 07.01.2008 (Teminat)
06 Nolu Genelge 04.01.2008 (Asgari Geçim İndirimi)
05 Nolu Genelge 04.01.2008 (Yönetmelik Değişikliği)
04 Nolu Genelge 04.01.2008 (Hizmetiçi Eğitim Seminerleri)
03 Nolu Genelge 04.01.2008 (Türk Meslekler Sözlüğü)
02 Nolu Genelge 02.01.2008 (KDV Oranları)
01 Nolu Genelge 02.01.2008 (Vergi Düzenlemeleri)



 





Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu Tarihçesi

http://www.tesk.org.tr/tr/5362/tarih.html


5362 Nolu Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu

http://www.tesk.org.tr/tr/5362/5362.html


Yönetmelikler

http://www.tesk.org.tr/tr/mevzuat/yonetmelik/yon.html


Genelgeler 2008

http://www.tesk.org.tr/tr/mevzuat/08/0800.html


Yönergeler

http://www.tesk.org.tr/tr/mevzuat/yonerge/index.html


Sözleşmeler

http://www.tesk.org.tr/tr/mevzuat/sozlesme/index.html


İlgili Mevzuat

http://www.tesk.org.tr/tr/mevzuat/ilgili.html


MEVZUAT


5362 Sayılı Esnaf Kanunu


Bilgi Edinme Hakkı Kanunu


Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Hakkında yönetmelik


Gerçek Kişiler İçin Bilgi Edinme Formu


Tüzel Kişiler İçin Bilgi Edinme Formu


YÖNETMELİKLER


İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik

GIDA MADDESİ SATIŞ YERLERİ

Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Yönetmeliği

5179 SAYILI GIDA KANUNU VE İLGİLİ YÖNETMELİKLER

Karayolu Taşıma Yönetmeliği

560 SAYILI KHK GEREĞİ YAYINLANAN YÖNETMELİKLERİ


İNTERNET TOPLU KULLANIM SAĞLAYICILARI HAKKINDA YÖNETMELİK


GENELGELER


2007-12 (Değerlendirme Formu)


2006-55 (AB Fonları Hk)


2005-183


KANUNLAR


Tüketicinin Korunması Kanunu


Gıda Kanunu

GIDALARIN ÜRETİMİ, TÜKETİMİ VE DENETLENMESİNE DAİR KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN DEĞİŞTİRİLEREK KABULÜ HAKKINDA KANUN


Karayolu Taşıma Kanunu


TEBLİĞLER


2007 Yılı Tebliğleri

Yatırımlarda Devlet Yardımlarına Dair Tebliğ (Hazine)

Ürün Tebliğleri (Gıda)