22 Temmuz 2010 Perşembe

Kent Konseyi...

Gaziemir'de Kent Konseyi Kuruldu...

 

Gaziemir Kent Konseyi, ilk genel kurulunu belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Adnan Yüksel başkanlığında toplanan kent konseyinin ilk toplantısına; İlçe Kaymakamı Kemal Karadağ, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, kamu kurumlarının ilçede bulunan müdürlükleri, sendika, dernek ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Gaziemir belediye başkanı Adnan Yüksel şunları söyledi: “Yönetim olarak bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Çünkü çağdaş Gaziemir için en büyük adımlardan birini hep beraber atıyoruz. Gaziemir kent konseyi, Gaziemirlilerin yönetime yön vermesi için büyük bir fırsattır. Gaziemir’i sahiplenmesi için büyük bir araçtır.Kent konseyleri kentte yaşayanların aklı ve iradesidir. Kent konseyleri; demokratik, çağdaş, şeffaf bir yönetim adına büyük bir adımdır.  Sevgili kent konseyi üyeleri:Gaziemir’in değerlerine yeni değerler katarak, Gaziemir’i geleceğe taşımak, gelecek nesillere daha iyi bir Gaziemir bırakmak için, burada yaşayan tüm bireylere önemli görevler düşmektedir.”AB reform yasaları ile her geçen gün önemsenen sivil toplum kuruluşları vasıtası ile tüm bireylerin temsil edildiği kent konseylerinde görev almak ve fikir üretmek, planlama ve projelere katkı sağlayarak,  birlikte yönetim anlayışına ortak olmak önemli bir olgudur.

Bu bağlamda 5393 sayılı belediye kanununun 76. maddesinde belirlenen usul ve esaslara göre, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, kentin hak ve hukukunun korunması, saydamlık, sürdürülebilir kalkınma,  katılımcılık ve yerinden yönetim bilinci ile oluşturmuş olduğumuz Gaziemir kent konseyinde kentimiz için faydalı fikirlerin ve projelerin ortaya çıkmasını bekliyoruz.

Daha iyi bir Gaziemir için zaman, emek ve gönül veren tüm katılımcıları yürekten kutluyor, başarılar diliyorum.

Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından, kent konseyinde yer alan katılımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri arasından yürütme kuruluna aday olanlar belirlenerek seçim yapıldı. Toplantıya katılan 34 temsilcinin oy kullanarak belirlediği yürütme kurulunda, il genel meclis üyeleri Nuri ÖZSEÇKİN ve Halil ARDA, meclis üyeleri Tahsin ÇUHADAR ve Erdem KESKİN, Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal BÜYÜKER, İzmir Barosu’ndan Av.Gülsüm DÜRÜKOĞLU,  Gaziemir Genç İş Adamları Derneği Başkanı Tuğbahan GÖZEL, Beyazevler Mahalle Muhtarı Mustafa ARSLANOĞLU, ADD Üyesi Orhan ŞENNUR, Engelsiz Yaşam Derneği Bşk.Gülgün YORGANCILAR, Dünya Engelliler Derneği Başkanı Ali KARAİBRAHİMOĞLU yer alıyor.

 

Divan Kurulu için, üç asil üç yedek üye seçildi. Asil Üyeler; BEM-BİR-SEN sendikası temsilcisi Ali KALKAN, Yeşil Mahalle Muhtarı Arif KANER, Şehit Asker Şehit Polis Deneği Yönetim Kurulu Üyesi Nursel GIRGIÇ olarak belirlenirken, yedek üyelerse Emrez Mahalle Muhtarı Hüseyin DAĞDEVİREN, Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcisi Erkan ÇOBAN, Emekli Astsubaylar Derneği Temsilcisi Cafer GÜNGÖR oldu.

Kent Konseyi'nin toplantılarına ise Gaziemir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Duran ALAÇAM başkanlık yapacak.

Kent Konseyi’nin ikinci toplantısı 18 Ocak 2008 saat:16.00’da gerçekleştirilecek.

************************************************

KENT KONSEYİ YÖNETMELİĞİ



************************************************


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder